Нови дом пронашло 76 паса

Н. Б.
Нови дом пронашло 76 паса

Бањалука - Да многи грађани воле животиње и да су спремни да им пруже нови и бољи дом говори и податак о 76 удомљених паса у току прошле године из Прихватилишта за напуштене псе.

Прихватилиште за псе ради у оквиру Хигијеничарске службе, која је основана је крајем 2003. године, са циљем заштите напуштених паса и мачака, али и здравља и безбједности грађана.

- Ова служба свакодневно збрињава напуштене псе, те интервенише по дојавама грађана. Током прошле године ухваћено је 329 паса и 202 штенади,  док је са градских улица уклоњено 500 лешева паса, и других животиња од којих је већина, нажалост, окончала живот под точковима аутомобила - рекли су у Градској управи.

Додају да је од почетка ове године Хигијеничарска служба након хватања вратила 21 изгубљеног пса њиховим власницима.

- Уколико из било ког разлога грађани не могу више да  се брину о својим љубимцима апелујемо на њих да их предају у прихватилиште, а не да их избацују на улицу. У прихватилишту се води брига о напуштеним псима, пружа одговарајућа ветеринарска заштита, а они се дају и на бесплатно усвајање - казали су у Градској прави.

Позивају грађане да буду одговорни према својим животињама и да се јаве у Хигијеничарску службу уколико желе да усвоје једног од многобројних паса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана