Не бацати луг и пепео у контејнере

Срна
Не бацати луг и пепео у контејнере

Бањалука - Технички директор предузећа "Чистоћа" Милан Плавшић апеловао је данас на становнике Бањалуке да не бацају луг и пепео у контејнере јер неријетко долази не само до њиховог запаљења, већ и возила која одвозе отпад.

Плавшић је рекао Срни да радници "Чистоће" током одвоза смећа често нису били у могућности да примијете пепео и луг у контејнерима, због чега су касније на гашењу ватре у возилима морали да интервенишу ватрогасци.


Он је истакао да се одвоз отпада и смећа у Бањалуци одвија редовно и планирано, иако је његов прилив повећан током новогодишњих празника.

"Успјели да смо очистимо град након новогодишњих манифестација још у недјељу. Прве екипе су на терен изашле непосредно послије дочека Нове године, а ујутро је изашло још 20 радника користећи механизацију", навео је Плавшић.

Он је рекао да је одвоз отпада отежан у улицама у Српском Милановцу и дијелу Петрићевца, које нису довољно очишћене од снијега.

Плавшић је савјетовао грађанима да својим возилима не запречавају пут радницима зимских служби који чисте снијег и одвозе смеће како би град био што проходнији и чистији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана