На “Балмуну” стичу вјештине преговарања

Д. Б.
На “Балмуну” стичу вјештине преговарања

Бањалука - Симулација сједнице Генералне скупштине Уједињених нација окупила је у Народном позоришту 300 средњошколаца из десет земаља који су се надметали у вјештинама преговарања и комуникације. Овај догађај, познат под називом “Балмун” конференција, одржан је седми пут у граду на Врбасу, у организацији Гимназије, и трајаће до недјеље.

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић отворила је “Балмун” конференцију  наводећи да је овај скуп одлична прилика да млади стекну нова знања.

- Предност је у томе што ученици средњих школа стичу одређене вјештине, односно знања у комуникацији, преговарању, начину критичког размишљања, што је и један од стратешких циљева у нашој стратегији за развој образовања - казала је Тривићева.

Ученица Гимназије Александра Љепојевић казала је да је ово прилика да се млади људи упознају са политиком и проблемима данашњице.

- Захваљујући овој конференцији ученици имају могућност да уче о политици и упознају вршњаке из различитих дијелова свијета - нагласила је Љепојевићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана