Krupa na Vrbasu: Trava do koljena, smeće rijetko odvoze

D. S.
Krupa na Vrbasu: Trava do koljena, smeće rijetko odvoze

Banjaluka: Otpad oko kontejnera i trava do koljena uz šetalište česti su prizori koji ostavljaju ružnu sliku o Krupi na Vrbasu, mjestu sa mnoštvom prirodnih ljepota.

Mještani ove mjesne zajednice ističu da se jako malo pažnje posvećuje redovnom održavanju ovog mjesta, koje tokom ljetnih mjeseci privlači mnogo turista.

- Krupa na Vrbasu nije ništa manje vrijedna od nekih gradskih naselja, za čije se košenje i čišćenje izdvaja mnogo više novca i vremena. Svi nadležni u gradu se znaju pohvaliti prirodnim ljepotama ovog mjesta, ali malo kod od njih da nešto i preduzme - kategoričan je jedan od mještana koji nije želio da mu ime objavimo.

Istakao je da bi bilo mnogo problema da nije pojedinaca koji s vremena na vrijeme pokose travu i počiste smeće.

Banjalučanka Mirela Janković, koja je odlučila da prošli vikend provede u Krupi na Vrbasu, razočarala se kad je vidjela u kakvom je stanju dio šetališta.

- Oko prelijepih vikendica sve je uređeno, međutim, samo nekoliko koraka dalje, uz šetalište trava je do koljena. Strahovala sam kada će zmija izaći iz te velike trave - rekla je Jankovićeva.

U preduzeću "Eko-euro tim", koje je zaduženo za održavanje, ističu da rade isključivo kada dobiju nalog od Gradske uprave. Odgovor na pitanje o održavanju zelenih površina u mjesnim zajednicama iz Gradske uprave juče nismo dobili.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana