Крупa на Врбасу: Трава до кољена, смеће ријетко одвозе

Д. С.
Крупa на Врбасу: Трава до кољена, смеће ријетко одвозе

Бањалука: Отпад око контејнера и трава до кољена уз шеталиште чести су призори који остављају ружну слику о Крупи на Врбасу, мјесту са мноштвом природних љепота.

Мјештани ове мјесне заједнице истичу да се јако мало пажње посвећује редовном одржавању овог мјеста, које током љетних мјесеци привлачи много туриста.

- Крупа на Врбасу није ништа мање вриједна од неких градских насеља, за чије се кошење и чишћење издваја много више новца и времена. Сви надлежни у граду се знају похвалити природним љепотама овог мјеста, али мало код од њих да нешто и предузме - категоричан је један од мјештана који није желио да му име објавимо.

Истакао је да би било много проблема да није појединаца који с времена на вријеме покосе траву и почисте смеће.

Бањалучанка Мирела Јанковић, која је одлучила да прошли викенд проведе у Крупи на Врбасу, разочарала се кад је видјела у каквом је стању дио шеталишта.

- Око прелијепих викендица све је уређено, међутим, само неколико корака даље, уз шеталиште трава је до кољена. Страховала сам када ће змија изаћи из те велике траве - рекла је Јанковићева.

У предузећу "Еко-еуро тим", које је задужено за одржавање, истичу да раде искључиво када добију налог од Градске управе. Одговор на питање о одржавању зелених површина у мјесним заједницама из Градске управе јуче нисмо добили.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана