Хуманисти угријали срца угрожених

Ј. Ш.
Хуманисти угријали срца угрожених

Бањалука - Борбу са предстојећом зимом угроженим становницима олакшаће хуманисти који су им путем Удружења грађана "Мозаик пријатељства" даровали топлу гардеробу.

Да хуманост није само ријеч, показао је велики број становника Бањалуке, али и оних које су животни путеви одвели из овог града, те су донирали мноштво одјеће. Захваљујући њима Удружење "Мозаик пријатељства" у уторак је измамило осмијехе онима који нису били у могућности да обезбиједе себи одјећу за хладне дане.

- Донацијом људи из нашег града и Словеније помогли смо многим грађанима. У жељи да обухватимо и мјештане приградских насеља, мјесној заједници Бронзани Мајдан смо оставили тону и по гардеробе - кажу у "Мозаику пријатељства".

Додају да сваког уторка у просторијама њихове јавне кухиње "Оброк љубави" дијеле гардеробу.

- Најважнији критеријуми којима се постаје наш корисник су примања и кућна листа, па су вишечлане породице са ниским приходима увијек добродошле. Осим гардеробе, радно способнима носимо пакете хране коју они сами припремају, док непокретним и обољелима ми спремамо оброке - рекао је предсједник "Мозаика" Мирослав Субашић.

По узору на европске градове, ово удружење је у Бањалуци поставило контејнере за прикупљање половне одјеће и обуће, које касније дарују угроженима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана