Ђаци, родитељи и радници очистили школско двориште у Дракулићу

Ј. П.
Ђаци, родитељи и радници очистили школско двориште у Дракулићу

Бањалука - У петоразредном подручном одјељењу Основне школе "Алекса Шантић" у Дракулићу протеклог викенда били су посебно вриједни. Ученици, њихови родитељи и запослени у школи уређивали су школско двориште у акцији коју је организовала директорица школе Свјетлана Радусин.

 Двориште је било пуно дјеце и одраслих, сви су неуморно радили, а посађено је прво прољећно цвијеће на улазу у школу. У дијелу дворишта уклоњено је густо растиње, а у једној од наредних акција биће офарбана и школска ограда. У дворишту је стари, запуштени воћњак у којем су ученици прије неколико дана заједно са учитељицама и помоћним особљем посадили млада стабла јабука, крушака и шљива. Наредних дана ће стара стабла бити орезана, окречена, окопана и прихрањена. На овај начин ће ученици, којих у овој школи има 45, моћи да градиво из природе и друштва примијене и у пракси.

Ученици су вриједно радили, али су се у паузи забавили на игралишту које је прије неколико дана реновирано. У паузи, уз разговор, дјеца су се почастила слаткишима, а одрасли кафом и соком. Посла у дворишту школе има још много, па ће акција уређења бити настављена.

Директорица школе Свјетлана Радусин је рекла да ова заједничка акција пружа прилику за боље упознавање.

- Одрасли својим примјером дјелују на најмлађе, развијају њихове радне навике и љубав према природи. Жеља свих нас је да се школа реновира, да се угради централно гријање, јер двије пећи нису довољне, а ови вриједни ученици заслужују само најбоље - казала је Радусинова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана