Дани Врбаса и екологије

Ј. П.
Дани Врбаса и екологије

Бањалука - Еко-туристички фестивал "Дани Врбаса", који је у функцији очувања животне средине и заштите ријеке Врбас, јуче је свечан отворен у Карановцу.

На сајму је 15 излагача представило своје производе настале на бази органске производње, а у склопу фестивала биће одржано неколико манифестација као што је вожња дајаком, кајаком, рафтинг чамцима, изложба дјечијих ликовних радова, фотографија.

- Бањалука води рачуна о заштити животне средине. Усвајамо законску регулативу и подзаконска акта која се баве областима заштите животне средине. Већ водимо рачуна о квалитету ваздуха и воде, а оно на чему ћемо убудуће радити је и мониторинг квалитета земљишта - рекао је предсједник Скупштине града Бањалука Будимир Балабан на отварању фестивала.

Портпарол Туристичке организације града Бранка Бранковић рекла је да овај фестивал има тенденцију да идуће године прерасте у својеврстан сајам екологије.

- И ове године фестивал има изложбено-сајамски карактер, а излагачи су се опредијелили за здрав живот, здраву и органску храну и интегралне житарице. На овај начин покушавамо да подигнемо свијест грађана о важности екологије - казала је Бранковићева.

Организатори ове манифестације су Удружење грађана "Грин Врбас - Зелена ријека Врбас" у сарадњи са Фондом за заштиту животне средине, Туристичком организацијом града Бањалука и предузећем "Депот".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана