Бљештави Борик под ЛЕД расвјетом

В. П.
Бљештави Борик под ЛЕД расвјетом

Бањалука - Нову ЛЕД расвјету у Спортској дворани "Борик" свечано је у понедјељак навече пустио у рад градоначелник Слободан Гаврановић.

- То је исплатива инвестиција, јер ће дворана "Борик" имати могућност да буде домаћин великих спортских такмичења. Увођење ЛЕД расвјете је само један корак у модернизацији дворане и вјерујем да ћемо и наредне године наставити са радовима. Позитивне промјене у СЦ "Борик" су видљиве на сваком кораку, посебно у руковођењу и домаћинском односу према имовини - нагласио је Гаврановић.

Директор ЈУ Спортски центар "Борик" Манојла Зрнић казао је да су у бањалучком храму спорта до сада организовани бројни спортски догађаји и да су на његовом паркету наступали свјетски спортски асови.

- Од 2013. године до данас град је у реконструкцију дворане "Борик" уложио 1,5 милиона КМ, што је најбољи показатељ да су градске власти препознале значај који спорт има у сваком друштву. Ми морамо знати да великих спортских резултата не може бити без добре спортске инфраструктуре - рекао је Зрнић.

Вриједност инсталиране ЛЕД расвјете у Борику износи 186.000 КМ. Тим улагањем ријешен је дугогодишњи проблем, јер је стара расвјета постављена прије 41 годину и није задовољавала савремене стандарде. Поред тога, била је велики потрошач електричне енергије. 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана