Бањалука добија путању за развој културе

В. П.
Бањалука добија путању за развој културе

Бањалука може, хоће и треба да учествује у пројекту „Европска престоница културе“, рекао је градоначелник Игор Радојичић у понедјељак увече у препуном Дому омладине на првом јавном дијалогу о овој значајној кандидатури.

- Овај град то може, јер ако ико има потенцијал и капацитет, има га Бањалука. Има институције, појединце, културну сцену, публику. Хоће, јер уз сву сумњичавост која постоји у граду за неке пројекте, културна јавност је стала иза овога јер до сада нисмо чули да не треба да учествујемо. Мислим да треба, јер је културној сцени у граду потребан још један позитиван импулс да иде напријед - нагласио је Радојичић. 

Додао је да ће, без обзира на исход кандидатуре, Бањалука добити путању развоја културе.

Гост на скупу је био и директор фондације „Нови Сад 2021“ Немања Миленковић који је предводио тим који је ту титулу обезбиједио том граду.

- Та титула је бренд који може бити подстицај за културне раднике да дођу, раде и остану да у живе у том граду. Исто тако за туристе да дођу и посјете тај град, али и за инвеститоре да уложе у ту средину - казао је Миленковић.

Тим за апликацију „Европска престоница културе Бањалука 2024“ припрема стратегију развоја културе за наредних десет година која би требало да буде готова почетком 2018. Тај документ је услов за апликацију града за овај пројекат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана