Умивене школе дочекују ђаке

Сања Амиџић
Умивене школе дочекују ђаке

Бањалука - Све основне школе на подручју града у понедјељак ће спремно дочекати ђаке у свјеже окреченим, офарбаним и уређеним учионицама те са покошеним и очишћеним двориштима.

  Директор ОШ "Вук Стефановић Караџић" Татјана Вилендечић рекла је да почетак нове школске године дочекују спремно.

- Школске просторије су у току љета окречене и очишћене, двориште је покошено и уређено тако да ђаци долазе у чисте учионице - казала је Вилендечићева.

Додала је да ће замјена крова почети у септембру, како је и планирано, те да неће бити пролонгирања почетка школске године.

Директор ОШ "Борисав Станковић" Раде Крецељ рекао је да је та школа на поклон од швајцарске Гимназије из Гларуса љетос добила столице и клупе за све учионице.

- Наша бивша ученица Дајана Ћетојевић, која је своје даље школовање наставила у Швајцарској, предложила је својој школи да приликом мијењања намјештаја добро очувану опрему донира нама. Због тога смо им бескрајно захвални - рекао је Крецељ.

Нову школску годину потпуно спремно дочекују и у ОШ "Иво Андрић".

- У току љета имали смо проблема са канализационим одводом из школе, али је тај проблем ријешен тако да се радујемо почетку школске године - рекла је директор ове школе Жељка Опачић и додала да је у току кошење и уређивање школског дворишта.

Директор Основне школе "Ђура Јакшић" из Шарговца Дарко Томић рекао је да је први спрат школе уређен за дочек ђака.

- Просторије смо окречили и офарбали столарију. Други спрат школе није сређиван, јер кров прокишњава па прво морамо ријешити тај проблем - казао је Томић.

Додаје да су у преговорима са Министарством просвјете и културе како би до почетка зиме било ријешено питање крова.

- У наредна два-три мјесеца очекујемо да кров буде саниран - рекао је Томић.

Пјешачки прелази

На подручју града у току је обиљежавање пјешачких прелаза у зонама свих основних школа. Из Градске управе кажу да се провјерава и исправност вертикалне сигнализације.

- Када почне школска година на неколико локација биће постављени и транспаренти за упозорење возача на ђаке - рекли су у Градској управи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана