Učenici Tehnološke škole proslavili maturu: Drugarstvo iz školskih klupa za cijeli život

Igor Pilipović
Učenici Tehnološke škole proslavili maturu: Drugarstvo iz školskih klupa za cijeli život

Banjaluka - Fotografisanjem za uspomenu i dugo sjećanje, igrom, pjesmom i ponekom suzom u oku maturanti Tehnološke škole oprostili su se od srednjoškolskih dana uz nadu da vrijeme i obaveze neće raskinuti prijateljstvo stečeno u školskim klupama.

U raskošnim haljinama i elegantnim odijelima 180 maturanata u društvu roditelja, rodbine, prijatelja i sugrađana već tradicionalno se okupilo na Trgu Krajine, gdje su uz zvuke truba počeli sa slavljem.

Miloš Tešić, grafički tehničar, kaže da mu školske klupe i drugari već sada nedostaju.

- Matura je ispit zrelosti i mislim da smo kao generacija to uspješno položili. Sada smo na prekretnici. Svako od nas će svojim putem, ali drugarstvo i vrijeme koje smo zajedno proveli u školski klupama biće uspomena za cijeli život. Već mi nedostaju drugari, ali drago mi je što sam završio srednju školu i napravio važan korak u životu - rekao je Tešić.

Dodao je da planira da nastavi dalje školovanje i da upiše pravo.

- Vidim sebe tu i nadam se da ću biti uspješan u daljem obrazovanju - kazao je Tešić.

Naoružani osmijehom sa zadovoljstvom su pozirali i fotografisali se sa svima, jer, kako kažu, matura je samo jednom u životu.

Nevena Kovačević je stekla diplomu frizera i planira da se zaposli u struci.

- Nedostajaće mi školske klupe, drugari i profesori. Teško se navikavam na to da nisam više srednjoškolka, ali i to se moralo desiti. Želim da uživam u ovim trenucima koji se dešavaju jednom u životu, a onda na posao - rekla je Kovačevićeva.

Direktor škole Dejan Čutura kaže da maturantima u životu sigurno neće sve biti kao u bajci, ali kakav god da put izaberu nešto će naučiti.

- U oficijalnom dijelu programa nagrađeni su učenici generacije Nedeljka Jaslar za treći i Radmila Jandrić za četvrti stepen - rekao je Čutura.

Dodao je da se prvi put desilo da od 204 na maturu dođe 180 maturanata.

Do hotela "Bosna", gdje je proslava nastavljena do kasno u noć, maturanti su stigli defileom kroz Gospodsku ulicu.

Profesor

Profesor njemačkog jezika Kosovka Švraka blistala je od sreće i zadovoljstva što ispraća još jednu generaciju.

- Mojim đacima sam poželjela puno sreće i zdravlja, jer je to najvažnije. Onima koji nastavljaju školovanje želim uspjeh, a oni koji planiraju da rade da što prije nađu posao - rekla je Švraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana