Ученици Технолошке школе прославили матуру: Другарство из школских клупа за цијели живот

Игор Пилиповић
Ученици Технолошке школе прославили матуру: Другарство из школских клупа за цијели живот

Бањалука - Фотографисањем за успомену и дуго сјећање, игром, пјесмом и понеком сузом у оку матуранти Технолошке школе опростили су се од средњошколских дана уз наду да вријеме и обавезе неће раскинути пријатељство стечено у школским клупама.

У раскошним хаљинама и елегантним одијелима 180 матураната у друштву родитеља, родбине, пријатеља и суграђана већ традиционално се окупило на Тргу Крајине, гдје су уз звуке труба почели са слављем.

Милош Тешић, графички техничар, каже да му школске клупе и другари већ сада недостају.

- Матура је испит зрелости и мислим да смо као генерација то успјешно положили. Сада смо на прекретници. Свако од нас ће својим путем, али другарство и вријеме које смо заједно провели у школски клупама биће успомена за цијели живот. Већ ми недостају другари, али драго ми је што сам завршио средњу школу и направио важан корак у животу - рекао је Тешић.

Додао је да планира да настави даље школовање и да упише право.

- Видим себе ту и надам се да ћу бити успјешан у даљем образовању - казао је Тешић.

Наоружани осмијехом са задовољством су позирали и фотографисали се са свима, јер, како кажу, матура је само једном у животу.

Невена Ковачевић је стекла диплому фризера и планира да се запосли у струци.

- Недостајаће ми школске клупе, другари и професори. Тешко се навикавам на то да нисам више средњошколка, али и то се морало десити. Желим да уживам у овим тренуцима који се дешавају једном у животу, а онда на посао - рекла је Ковачевићева.

Директор школе Дејан Чутура каже да матурантима у животу сигурно неће све бити као у бајци, али какав год да пут изаберу нешто ће научити.

- У официјалном дијелу програма награђени су ученици генерације Недељка Јаслар за трећи и Радмила Јандрић за четврти степен - рекао је Чутура.

Додао је да се први пут десило да од 204 на матуру дође 180 матураната.

До хотела "Босна", гдје је прослава настављена до касно у ноћ, матуранти су стигли дефилеом кроз Господску улицу.

Професор

Професор њемачког језика Косовка Шврака блистала је од среће и задовољства што испраћа још једну генерацију.

- Мојим ђацима сам пожељела пуно среће и здравља, јер је то најважније. Онима који настављају школовање желим успјех, а они који планирају да раде да што прије нађу посао - рекла је Шврака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана