Празнична чаролија стигла у у Бањалуци

Јасмина Перишић фото: А. Чавић
Празнична чаролија стигла у у Бањалуци

Бањалука - Доласком Дједа Мраза у олдтајмер камиону компаније "Кока-Кола", уз пратњу бубњара, синоћ је на Тргу Крајине почела туристичко-угоститељска манифестација "Зимзоград".

Манифестацију је званично отворио градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уз присуство великог броја грађана.

- "Зимзоград" је манифестација која је до сада примила на десетине хиљада гостију и надам се да ће тако бити и у будућем периоду - рекао је Радојичић и додао да очекује да ће и овогодишњи "Зимзоград" испунити очекивања.

Додао је да ће врхунац празничне атмосфере у Бањалуци бити дочек Нове године на Тргу Крајине, када ће наступити, између осталих, Александра Радовић, Тијана Дапчевић и Лукијан Ивановић. Прослава ће започети дочеком за најмлађе уз неизоставне "Врапчиће".

Казао је да ће центар града у вријеме концерата у "Зимзограду" и за дочек Нове године бити пјешачка зона.

- Надам се да ће Бањалука бити добар домаћин у будућем периоду - истакао је Радојичић.

Директор Туристичке организације града Остоја Барашин казао је да "Зимзоград" увелико доприноси туристичкој понуди града. Додао је да су сви смјештајни капацитети за Нову годину попуњени.

"Зимзоград" ће празнично рухо Бањалуке красити до 5. јануара, до када ће грађанима, али и свима осталима који посјете град, у 24 кућице бити понуђена храна, пиће, рукотворине, али и многи други садржаји.

Свечано отварање "Зимзограда" добрим нотама загријала је група "Заа" из Београда, а идућих дана посјетиоци ће моћи послушати и бројне друге извођаче.

"Зимзоград" су организовали градска Туристичка организација града и Агенција "Минт", уз подршку компаније "Елта кабел", која је генерални спонзор.

Маркетинг менаџер Адико банке, која је један од главних спонзора "Зимзограда", Марија Панић изјавила је да је повезивање заједнице кроз обогаћивање културног и забавног садржаја Бањалуке, те промоција њених туристичких потенцијала по угледу на велике европске градове, кључна карактеристика "Зимзограда", који додатно уљепшава претпразнично расположење.

У склопу "Зимзограда" постављено је и клизалиште у парку "Петар Кочић", које ће од данас бити у функцији.

Музички програм

Директорица агенције "Минт", која је организатор "Зимзограда", Милена Мијатовић рекла је да ће бањалучки бенд "Тупас мене" вечерас забављати посјетиоце.

- У петак је на програму бенд из Суботице "Перпетуум мобиле", док ће у суботу публику забављати један од највећих блуз бендова на Балкану "Др пројект поинт бланк" - рекла је Мијатовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана