Почиње обнова пута у Врбањи

Сања Амиџић
Почиње обнова пута у Врбањи

Бањалука - Градска управа сачинила је листу приоритета за санацију шете од мајских поплава на саобраћајницама и клизиштима, која је процијењена на 2,7 милиона марака.

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић је рекао да Авалска улица у насељу Врбања представља приоритет на подручју града.

- Што се тиче приоритета на сеоском подручју, то је локални пут у Бастасима, Баралићима, Буквалеку, Горњој Пискавици, Јагарама, Пониру и некатегорисани пут за Товиловиће у Крупи на Врбасу - казао је Новаковић и додао да је у листу приоритета ушао и Градски мост.

Он је истакао да је сачињена и листа приоритета за санирање клизишта која се налазе непосредно уз стамбене објекте.

- Приоритет је клизиште у улици Здравка Дејановића у насељу Чесма, затим на Раковачким барама, те у Дебељацима и на Ребровачком гробљу, које је у знатној мјери оштећено - рекао је Новаковић и нагласио да ће наредних дана бити одржан састанак у Влади РС у вези са пројектима који ће бити финансирани из Фонда солидарности и кредитних средства.

- Тада ћемо кандидовати ове пројекте - рекао је Новаковић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Врбања Богдан Марјановић је истакао да је ријека Врбања за вријеме поплава однијела на неколико мјеста дио пута у Авалској улици.

- Вода је однијела скоро трећину пута уз ријеку. Тако да је то сада стављено у приоритете за санацију, а почетак радова очекујемо у скорије вријеме - казао је Марјановић и додао да је у приоритете ушла и улица Јоакима Вујића.

За хитне санације клизишта град је уложио око 95.000 КМ.

Клизиште Штета у КМ

Улица Здравка Дејановића 139.300

Карановац, Даница Кајкут 75.275

Доња Кола, Ненад Милашиновић 50.040

Улица Мирка Ковачића 45.500

Крупа на Врбасу, Извор 43.710

Саобраћајнице Штета у КМ

Пут за Понир 214.487

Пут Бастаси 111.290

Улица Трла 108.394

Авалска улица 104.737

Одрон Ребровачко гробље 101.860

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана