Otkloniti nedostatke i učiniti most u Priječanima bezbjednim

Vesna Popović
Otkloniti nedostatke i učiniti most u Priječanima bezbjednim

Banjaluka - Preduzeće "Niskogradnja" kao izvođač radova pod hitno mora otkloniti sve nedostatke na novoizgrađenom mostu u Priječanima koji su uočeni prilikom probnog opterećenja konstrukcije, zbog kojih nije prošao testiranje i nije bezbjedan za pješake.

Ovo je saopšteno iz Javne ustanove "Vode Srpske", koja finansira izgradnju, i dodali da je tokom tog testiranja 11. novembra primijećeno izvijanje nekoliko dijelova na konstrukciji.

- U narednim danima, predstavnici izvođača radova, projektanti, nadzorni organ i predstavnici grada,  zajednički će obići most u Priječanima da bi definisali dalje korake u rješavanju ovog problema  - rekli su u "Vodama Srpske".

Dodali su da je ova javna ustanova kao nosilac projekta izgradnje mosta u Priječanima, do sada uredno izmirila sve pristigle finansijske obaveze prema izvođaču radova.

 - Uprkos tome, izgradnja mosta nije završena u predviđenom roku, zbog čega JU "Vode Srpske" očekuje od izvođača radova da u najhitnijem mogućem roku otkloni uočene nedostatke, okonča sve radove i učini most u Priječanima bezbjednim kako bi mogao da bude pušten u funkciju - kazali su "Vodama Srpske".

Direktor "Niskogradnje", preduzeća koje izvodi radove, Ljubomir Ćubić rekao je da je most u Priječanima izgrađen prema projektu.

- Stručnjaci obilaze i pregledaju konstrukciju da vide da li treba još nešto dograditi a što nije bilo predviđeno  projektom. Rezultati će biti za tri do četiri dana. Ako bude trebalo nešto dograditi na mostu mi ćemo to i uraditi - kazao je Ćubić.

Predsjednik Savjeta MZ Priječani Nebojša Tojagić ne vjeruje da će do kraja godine ovaj problem biti riješen.

- Zaboravio sam koliko je bilo rokova za završetak izgradnje mosta ali očigledno je da tome nema kraja i ova situacija se produžila u nedogled. Mještani prelaze preko ovog mosta svakodnevno bez obzira što su testovi stručnjaka pokazali da on nije bezbjedan - kazao je Tojagić.

Izgradnja

Stari most srušen je za vrijeme poplava u maju 2014. godine i njegova obnova bila je jedan od prioriteta gradskih vlasti, a finansiranje su preuzele "Vode Srpske" sredstvima Fonda solidarnosti. Vrijednost mosta je 402.000 KM. Radovi su počeli u maju 2015. i tada je najavljeno da će biti gotovi za 90 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana