Отклонити недостатке и учинити мост у Пријечанима безбједним

Весна Поповић
Отклонити недостатке и учинити мост у Пријечанима безбједним

Бањалука - Предузеће "Нискоградња" као извођач радова под хитно мора отклонити све недостатке на новоизграђеном мосту у Пријечанима који су уочени приликом пробног оптерећења конструкције, због којих није прошао тестирање и није безбједан за пјешаке.

Ово је саопштено из Јавне установе "Воде Српске", која финансира изградњу, и додали да је током тог тестирања 11. новембра примијећено извијање неколико дијелова на конструкцији.

- У наредним данима, представници извођача радова, пројектанти, надзорни орган и представници града,  заједнички ће обићи мост у Пријечанима да би дефинисали даље кораке у рјешавању овог проблема  - рекли су у "Водама Српске".

Додали су да је ова јавна установа као носилац пројекта изградње моста у Пријечанима, до сада уредно измирила све пристигле финансијске обавезе према извођачу радова.

 - Упркос томе, изградња моста није завршена у предвиђеном року, због чега ЈУ "Воде Српске" очекује од извођача радова да у најхитнијем могућем року отклони уочене недостатке, оконча све радове и учини мост у Пријечанима безбједним како би могао да буде пуштен у функцију - казали су "Водама Српске".

Директор "Нискоградње", предузећа које изводи радове, Љубомир Ћубић рекао је да је мост у Пријечанима изграђен према пројекту.

- Стручњаци обилазе и прегледају конструкцију да виде да ли треба још нешто доградити а што није било предвиђено  пројектом. Резултати ће бити за три до четири дана. Ако буде требало нешто доградити на мосту ми ћемо то и урадити - казао је Ћубић.

Предсједник Савјета МЗ Пријечани Небојша Тојагић не вјерује да ће до краја године овај проблем бити ријешен.

- Заборавио сам колико је било рокова за завршетак изградње моста али очигледно је да томе нема краја и ова ситуација се продужила у недоглед. Мјештани прелазе преко овог моста свакодневно без обзира што су тестови стручњака показали да он није безбједан - казао је Тојагић.

Изградња

Стари мост срушен је за вријеме поплава у мају 2014. године и његова обнова била је један од приоритета градских власти, а финансирање су преузеле "Воде Српске" средствима Фонда солидарности. Вриједност моста је 402.000 КМ. Радови су почели у мају 2015. и тада је најављено да ће бити готови за 90 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана