Нови мост у Бањалуци и доградња школе приоритети

Весна Поповић
Нови мост у Бањалуци и доградња школе приоритети

Бањалука - Градња новог Зеленог моста, доградња Основне школе "Бранко Радичевић", те увођење једношалтерског система за издавање грађевинских дозвола су неки од приоритета градских власти за идућу годину.

Градоначелник Игор Радојичић је истакао да је у току израда пројекта за изградњу моста и доградњу школе на Старчевици.

- Поред низа других инфраструктурних пројеката, приоритет у 2018. години је и градња кружног тока на Лаушу, те саобраћајнице Мајдан - Сански Мост - казао је Радојичић, који је јуче са начелницима градских одјељења резимирао ову и стратешки планирао наредну годину.

Радојичић је навео да једношалтерски систем за издавање грађевинских дозвола треба да буде у функцији од 1. јануара, а пилот пројекат електронских дозвола до краја 2018. године.

- Циљ је да омогућимо грађанима да код нас предају захтјев и да град у њихово име, тамо гдје је могуће, рјешава другу документацију - рекао је Радојичић.

Додао је да је у току припрема низа појединачних пројеката попут развоја бренда града и обогаћивања манифестација, који би требало да привуку већи број туриста.

- Град припрема богат програм за зимску сезону који ће трајати 45 дана, а биће одржани и велики концерти 30. и 31. децембра и 1. јануара - казао је Радојичић.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић рекао је да идуће седмице почиње градња кружног тока на Ребровцу, а спајање источног транзита највјероватније 20. новембра.

- Приоритет у 2018. ће бити и градња Зеленог моста, наставак градње источног транзита, а покушаћемо да обезбиједимо новац за изградњу дијела пута према Мотикама - казао је Сандић.

Начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић рекла је да у 2018. треба да заврше апликацију града за европску престоницу културе.

Урбанистички план

Игор Радојичић је рекао да у идућој години треба израдити урбанистички план града.

- Нова стратегија развоја града би требало да буде усвојена идуће године, затим неколико других акционих планова попут оних за "Зелени град", за модернизацију јавне расвјете, те неколико пројеката са међународним организацијама - нагласио је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана