Нема добитника награде “Кључ града”

В. Поповић, С. Амиџић
Нема добитника награде “Кључ града”

Бањалука - Највеће градско признање “Кључ града Бањалука” са повељом “Почасни грађанин града” ове године, по приједлогу Комисије за награде и признања Скупштине града Бањалука, неће бити додијељена, сазнаје “Глас Српске”.

Предложена су била три кандидата, актуелни градоначелник Слободан Гаврановић, познати тенисер Новак Ђоковић и контроверзни бизнисмен Миле Радишић.

По приједлогу Комисије, “Златни грб града Бањалука” требало би да добије Градска организација Црвеног крста, а “Плакету града” удружења “Мозаик пријатељства” и “Четири плус”, привредник Маринко Умићевић, музичар Момир Никић и Казнено-поправни завод Бањалука. Награда града младима ове године требало би да буде уручена Владани Гаврановић и Радошу Будиши.

Градоначелник Слободан Гаврановић рекао је јуче, на конференцији за новинаре да Комисија за награде и признања доноси коначну одлуку о признањима.

- Она ће направити приједлог и Скупштина града ће 16. априла донијети коначну одлуку - казао је Гаврановић.

Говорећи о манифестацијама којима ће се обиљежити 22. април, Дан града, Гаврановић је додао да је овогодишња прослава посебан јубилеј, зато што се осим Дана града обиљежава и 70 година од слома фашизма.

- Важно је да се подсјетимо на погубност фашистичких идеја. У оквиру наших манифестација посебну пажњу смо посветили промоцији вриједности оних који су се борили у Другом свјетском рату на страни побједника, а српски народ и грађани са ових простора су дали значајан допринос антифашистичкој борби - рекао је Гаврановић.

Додао је да ће у сарадњи са СУБНОР-ом бити уприличена свечана сједница, којој ће присуствовати њихови гости из Београда, Подгорице и Новог Сада.

- Биће отворена изложба архивских докумената “Ослобођење Бањалуке 1945”, као и изложба “Бањалука и околина у Другом свјетском рату” у Музеју РС - навео је Гаврановић.

Истакао је да ће ове године први пут рођенданска торта бити пресјечена са грађанима на сам Дан града.

- Као и сваке године, круна наших активности је свечана академија, која је прилика да се подсјетимо на годину иза нас и да представимо најзаслужније грађане. Наравно, биће велики број културних, спортских и других манифестација поводом Дана града. Међу значајнијим биће и отварање етно-села у Љубачеву 20. априла - казао је Гаврановић.

Коалиција

Слободан Гаврановић је рекао да коалиција са ДНС-ом функционише и да ће тако бити и у наредном периоду.
Он је подсјетио да је од формирања коалиције стално присутна прича о размирицама и неслагањима и да ће због политичких разлога увијек бити присутна.
- Никад није био проблем међу нама - рекао је Гаврановић.

Кључ града

 

2008. година - Милорад Додик премијер РС

 

2009. година - Небојша Радмановић члан Предсједништва БиХ

 

2010. године – Нико није добио награду

 

2011. године - Нико није добио награду

 

2012. година - Арије Ливне шеф представништва РС у Израелу

 

2013. година - Нико није добио награду

 

2014. година - Александар Боцан-Харченко амбасадор Русије у БиХ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана