Награде глумци,а Градског позоришта Требиње подстицај за нове кораке

Ратомир Мијановић
Награде глумци,а Градског позоришта Требиње подстицај за нове кораке

Требиње - О квалитету представе „Писац породичне историје“ Градског позоришта Требиње и одличним креацијама глумаца који играју у овом комаду свједоче и награде на „Репасаж фесту“ у Убу.

Глумци Градског позоришта Требиње Весна Ђурић и Жељко Милошевић добитници су награда за најбољу женску епизодну и главну мушку улогу на десетом фестивалу, посвећеном сјећању на Раша Плаовића и Александра Поповића.

- Више не бројим глумачке награде. И ова ми је свакако веома драга јер носи има позоришног доајена Раше Плаовића. Кад фестивал окупља сјајне представе и награде додјељују значајна имена српског позоришта осјећате се срећним. Ово је комплетан успјех. Не само мој, велики дио заслуге иде цјелокупном глумачком ансамблу који има сјајну перспективу - рекао је Жељко Милошевић.

Сматра да награде стижу као посљедица континуираног рада.

- Цитирам човјека са којим сам имао прилику да радим: „Буди искрен према ономе што радиш, буди искрен према партнеру и дај све од себе и биће сјајно“. То је пут не само за овај посао него и за било који други, али и то је пут за добар резултат и успјех

Срећна и задовољна је и Весна Ђурић која је ниску успјеха започету на бугојанској „Федри“ наставила на требињском Фестивалу фестивала и заокружила на Убу.

Награде јој, каже, значе само то - да мора радити још више и боље и оправдати све позитивне критике које добија.

- Најчешће ми људи кажу да им се допада моја моћ трансформације. У посљедње вријеме сам често добијала улоге старијих жена, што је за мене био велики изазов. Посебно ми је драго када публика види моју велику љубав према даскама које живот значе. Наравно, прихватам и негативне критике ако су конструктивне и добронамјерне. Тако човјек учи како да буде бољи, како да поправи нешто што до сада није добро радио - прича Ђурићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана