На видику нова расподјела фотеља у Бањалуци

Весна Поповић
На видику нова расподјела фотеља у Бањалуци

Бањалука - Долазак Драгана Талића у ДНС ојачаће одборничке редове ове партије у Скупштини града и утицати на нову расподјелу начелничких и директорских функција која ће највјероватније бити договорена у понедјељак.

Предсједник Градског одбора (ГО) ДНС-а Недељко Чубриловић јуче је уручио Талићу чланску карту ове партије чиме је број одборника ДНС-а у градском парламенту повећан на два члана.

- Највјероватније ће на том састанку код градоначелника Игора Радојичића бити договорено шта ћемо задржати. ДНС је много изгубио губитком позиције предсједника Скупштине града и видјећемо колико ће бити разумијевање Радојичића и на који начин ће приступити рјешавању тога. Трудићемо се да задржимо досадашње позиције, али нећемо бити камен спотицања и сигурно нећемо никога уцјењивати - казао је он.

Чубриловић је додао да је Талић одборник којег би пожељела свака политичка опција која дјелује у Бањалуци.

- Од првог разговора са нама Талић није постављао никакве услове и није тражио радна мјеста и позиције. Понудили смо му мјесто потпредсједника у ГО и то ћемо реализовати већ на сједници ГО која ће бити у понедјељак - казао је Чубриловић.

Драган Талић је рекао да ће као дио владајуће већине покушати да утиче на градоначелника да се градска власт више бави социјалним категоријама.

- Надам се да ћемо у наредној години имати прилику да планирамо нова средства за те потребе и направимо социјалну карту града - казао је Талић.

Истакао је да је одлучио да се придружи ДНС-у јер је ријеч о

странци која кроз дијалог са свима тражи рјешење проблема.

- Највише ми одговара ДНС, јер подржавам такав начин рада, а не само да се бавимо тиме како ћемо нешто срушити. Многи су са мном контактирали по одласку из НДП-а, али сам одмах прецртао оне политичке опције у којима су ме питали шта тражим. Не очекујем никакву директорску функцију, а тренутно радим у својој приватној фирми - навео је Талић.

Он се осврнуо и на уговор који је као члан НДП-а потписао прије посљедњих локалних избора, а који је требало да буде гарант да ће по завршетку избора остати у овој партији.

- Те уговоре је потписало свих 36 људи, али их је само троје нотарски овјерило, и то они који нису прошли на изборима. Зато смо бацили те уговоре - казао је Талић и додао да он и Владимир Мирошљевић такође нису овјерили уговоре.

ДНС добија 100 чланова

Одборник ДНС-а Боран Босанчић рекао је да ће ДНС у недјељу уручити чланске карте за око 100 нових чланова.

- Бићемо и даље дио скупштинске већине и подржаваћемо пројекте Игора Радојичића. Сви кадрови који долазе из ДНС-а и налазе се на челу одјељења или предузећа биће на услузи грађанима и трудиће се да дају боље резултате рада у наредном периоду - навео је Босанчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана