На Ребровцу од јуна мање саобраћајних гужви

Весна Поповић
На Ребровцу од јуна мање саобраћајних гужви

Бањалука - Изградња кружног тока на раскрсници на Ребровцу требало би да буде завршена најкасније почетком јуна, а по окончању радова биће смањене саобраћајне гужве и повећана безбједност свих учесника у саобраћају.

Речено је то јуче након што су градоначелник Игор Радојичић и в.д. директора предузећа "Путеви РС" Ненад Нешић обишли ово велико градилиште на Старчевици, на укрштању булевара војводе Степе Степановића, војводе Петра Бојовића те Десанке Максимовић.

- Кружни ток на Ребровцу је дио цијелог комплекса од неколико километара саобраћајница које ће овог љета бити обухваћене радовима. То обухвата дионицу са јужног краја, гдје је планирана градња моста на локацији Зеленог. Расписан је тендер и ако прође јавна набавка, у љето почињемо са радовима. Ту је и наставак источног транзита у дионици која иде поред стадиона ФК Напријед ка Зеленом мосту - казао је Радојичић.

Замолио је грађане који користе ову саобраћајницу да имају разумијевања јер су ови радови неопходни.

- Са саобраћајном полицијом смо се договорили да помогне у одвијању саобраћаја док радови трају. Знам да људи негодују, али не може се поправити ситуација у саобраћају док се не изведу овако велики радови који трају и по неколико мјесеци - прецизирао је Радојичић.

Ненад Нешић је рекао да радови на Ребровцу иду утврђеном динамиком.

- Од предвиђених 90 радних дана, искористили смо само 45 и могу да потврдим да ће радови бити завршени крајем маја, евентуално почетком јуна - казао је Нешић.

Истакао је да ће град по окончању радова на овој раскрсници добити квалитетније саобраћајно рјешење.

- Повећаће се пропусна моћ раскрснице, сада је 13.000 возила, а биће 24.000. Осим тога, повећаће се и безбједност пјешака, те осталих учесника у саобраћају - казао је Нешић.

Додао је да је у току спајање дионице источног транзита, те да ни на тој локацији није пробијен рок.

Извођач радова на изградњи кружног тока на Ребровцу је конзорцијум предузећа "Приједорпутеви" и "Козарапутеви".

- Преостало је да измјестимо топловодне и водоводне цијеви. Онда иде израда доњег и горњег носивог слоја, слиједе радови на коловозу, ивичњацима и нови асфалт, а затим постављање расвјете - рекао је директор "Приједорпутева" Раденко Црногорац и додао да је вриједност радова 540.000 марака.

Нове кружне раскрснице

Игор Радојичић је напоменуо да је, осим кружне раскрснице на Ребровцу, у граду ове године планирана градња још неколико њих, а које ће финансирати град и "Путеви РС".

- На много локација биће отворено још градилишта са основним циљем да у граду до краја године знатно побољшамо услове за саобраћај - рекао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана