Малишани у насељу Алеја-Центар игром отјерали кишу

Весна Поповић
Малишани у насељу Алеја-Центар игром отјерали кишу

Бањалука - Киша и хладније вријеме нису спријечили неколицину малишана да јуче у насељу Алеја-Центар први осјете чари новог игралишта у улици Бранка Ћопића, које је изграђено захваљујући донацији компаније „Кроација осигурање“.

Међу најхрабријим малишанима одјевеним у шарене кабанице и са кишобранима у рукама, била је и малена Елена, која је дошла са баком. Она је рекла да јој не смета киша и да јој се највише свиђа тобоган, те да ће овдје стално долазити да се игра са својим другарима.

Задовољство није крила ни њена бака, која је казала да живе у оближњим зградама и да је било крајње вријеме да малишани добију простор за игру. Убрзо је престала да пада киша, па су малишани уживали у игри на кули роботу и другим савременим справама за игру.

Градоначелник Игор Радојичић казао је да је ријеч о десетом игралишту које је никло у сарадњи са друштвено одговорним компанијама.

- У оквиру тог пројекта кроз донације је обезбијеђено више од 700.000 КМ - казао је Радојичић и најавио да би у Борику данас требало да буду отворена још два игралишта.

Он је захвалио „Кроација осигурању“ на учешћу у овој акцији.

- Једна од примједби становника насеља Алеја-Центар раније је била да им треба више садржаја за дјецу - каже Радојичић.

Директор „Кроација осигурања“ за БиХ Иван Лубурић рекао је да је у градњу игралишта уложено око 35.000 КМ. 

- Основа пословања и вриједности „Кроација осигурања“ јесте породица. Задовољство је што смо омогућили градњу игралишта у насељу у којем има пуно младих породица - рекао је Лубурић.

Он је јуче са директором пословнице „Кроација осигурања“ у Бањалуци Владимиром Жгањцем Центру за предшколско васпитање и образовање даровао 20 струњача које су прилагођене за игру малишана у вртићима. 

Доградња школе

Говорећи о проблему ОШ „Бранко Радичевић“ која кубури са недостатком простора, Игор Радојичић је најавио да је планирана доградња објекта са десет учионица.

- Град ради пројектну документацију и осталу папирологију. Влада РС би требало да финансира градњу, а оптимално би било да се то уради у идућој грађевинској сезони. Мислим да је Влада РС планирала то да уради кроз капиталне инвестиције за идућу годину - навео је Радојичић.

Сматра да би то дјелимично ријешило проблем те школе, додавши да је планирана и промјена уписног подручја.

Изграђена игралишта  

- Росуље  

- Борик  

- Павловац  

- Залужани  

- Обилићево  

- Борик -  

- Петрићевац  

- Нова варош

- Обилићево

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана