“Љето на Врбасу” од 22. до 29. јула

“Љето на Врбасу” од 22. до 29. јула 11.07.2018 14:35 | Срна

Бањалука - Традиционална манифестација “Љето на Врбасу”, која ће бити одржана од 22. до 29. јула, почеће скоковима 20 скакача са Градског моста и наступом чланова плесног клуба “Гема” на плажи код дворане “Обилићево”.

Директор Туристичке организације Бањалука Ирена Радојевић рекла је новинарима да се ова манифестација, која ове године доноси много новина, одржава 65. пут и да је правило облачења црно-бијела комбинација.


Зоран Санковић из Туристичке организације града Бањалуке рекао је да ће 24. јула на тврђави “Кастел” бити организован биоскоп на отвореном, те да ће сва спортска дешавања бити одржана у Воденом парку “Аквана”.

Од спортских дешавања Санковић је најавио дводневно фудбалско такмичење на пијеску за дјечаке и дјевојчице 24. јула, као и баскет на пјеску који ће почети 26. јула.

У сарадњи са Ронилачким клубом “Делфин” биће одржани отворени дани роњења, а 28. јула и школа спортско-рекреативног роњења за дјецу и родитеље.

Према његовим ријечима, између Градског моста и ресторана “Бањалучки сплав” биће организован “зиплајн” који ће посјетиоцима омогућити да, помоћу ужета дугачког 80 метара, пређу ријеку Врбас.

“Уколико се покаже велика заинтересованост, ову активност ћемо и продужити, а цијена преласка неће бити већа од осам КМ”, рекао је Савковић.

У суботу, 28. јула на тврђави Кастел биће одржан и фестивал електронске музике “Елемент”, а “Љето на Врбасу” биће затворено 29. јула трком дајак чамаца на плажи Абација.

Члан плесног клуба “Гема” Јован Наранчић рекао је да овај клуб први пут учествује у манифестацији “Љето на Врбасу”, те да плесом под звијездама желе да анимирају публику, па ће организовати плесне радионице салсе, баћате и аргентинског танга.

Организација свих спортских дешавања у оквиру манифестације “Љето на Врбасу” повјерено је Удружењу за спорт и рекреацију “Л-фит” , које са Туристичком организацијом сарађује већ трећу годину.

Прву манифестацију на Врбасу организовали су чланови Клуба академичара Бањалука 1953. године под називом “Карневал на Врбасу”. Крајем седамдесетих година прошлог вијека манифестација промијенила име у “Сусрети на Врбасу”, а од 1995. добија данашње име.

Идеја за назив манифестације “Љето на Врбасу” дата је с циљем обједињавања дешавања у току љета на ријеци Врбас и њеним обалама.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица