Коцић-Ћућић: Почели прирпемни радови на доградњи школе на Старчевици

ELTA TV
Коцић-Ћућић: Почели прирпемни радови на доградњи школе на Старчевици

Бањалука – Доградња Основе школе „Бранко Радичевић” је почела. Припремни радови су већ увелико у току. Потврдила је ово гостујући у емисији Бањалучка хроника, Радмила Коцић-Ћућић, помоћник министра за предшколско, основно и средње образовање у Влади Републике Српске.

„У току су радови на обезбјеђењу градилишта. Ви знате да нам је безбједност ученика на првом мјесту.  Поготово док се изводе радови.  Грађевински радови ће почети званично почетком идуће седмице, и надамо се да ће бити завршени у предвиђеном року. Извођач има рок од 120 дана. Ево и ја позивам извођача да уради све радове у предвиђеном року. Ми очекујемо да  се у другом полугодишту  у школи Бранко Радичевић васпитно-образовни процес одвија у новим просторијама школе.”  каже Коцић-Ћућић.

Поред доградње Основне школе Бранко Радичевић, ових дана се  ради на санацији неколико школских објеката на подручју града Бањалука. „Ми смо веома задовољни што је то тако. Тамо гдје су почели радови, они су већ завршили или су при крају. Нама је веома важно да се поштују и законске обаезе и рокови које извођачи имају. Ових дана је завршена санација крова подручног одјељења школе у Верићима, у школи у Мишином Хану је Влада РС одобрила 70 000 КМ за санацију столарије, тамо је у току тендерска процедура, а сви остали радови су углавном у завршној фази.”  Рекла је ово Радмила Коцић-Ћућић, помоћник министра за предшколско, основно и средње образовање у Влади Републике Српске, гостујући у емисији Бањалучка  хроника на Елта телевизији. 

„Дакле ми улажемо у сеоске школе једнако као и у централне, и оне имају будућност само уколико имају ђака. Све школе које имају бар једног ђака оне ће остати да раде уколико је то интерес локалне заједнице, а ресорно министарство ће све учинити да такве мале школе опстану уколико оне имају своју функцију. Веома је битно и за неку малу средину, да млади људи имају школу у својој средини.  Рекла је ово Радмила Коцић Ћућић коментаришуићи будућност одвијања наставног процеса у школским објектима у сеоским срединама у којима је све мање ђака.

Она се осврнула и на најављено повећање плата просвјетним радницима које би требало услиједити почетком идуће године.

„Кључ квалитетног образовног процеса јесте задовољан наставник. Ми стога морамо учинити све да статус просвјетног радника у друштву буде побољшан. Знам да је орјентација Владе РС да се посебна пажња обрати на просвјете раднике у основним школама, да се изједначе плате са просвјетним радницима у средњој школи, тако да очекујем да ће доћи до повећања плата и у већем обиму него што је најављено.” Рекла је ово гостујући у Бањалучкој хроници Елта телевизије, помоћник министра за предшколско, основно и средње образовање у Влади Републике Српске - Радмила Коцић-Ћућић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана