Гараже зјапе, а “паук” носи возила

Aндреа Симанић
Гараже зјапе, а “паук” носи возила

Становници насеља Aлеја центар жале се да већ пет година немају мјеста за паркирање, а подземне гараже у овом дијелу града зјапе празне.

Драшко Кременовић из овог насеља каже да Комунална полиција свакодневно кажњава власнике непрописно паркирана возила, а “паук” служба одвози аутомобиле.

- Колико ми знамо, око подземних гаража које се простиру испод читавог насеља споре се град и ГП “Крајина”, које је било инвеститор и извођач радова у овом насељу. Док се они не договоре, ми испаштамо. Сваки дан плаћамо казне од по 40 марака. Само у 15 дана сам добио двије казне, а аутомобил немам гдје да оставим. Једино да га повезем са собом у стан - огорчен је Кременовић.

Према његовим ријечима, станари овог насеља се жале и да је накнада за паркирање превисока.

- Не знам ко данас може да издваја 100 марака мјесечно само за паркирање аутомобила. То је заиста превише. Када већ граде и продају станове, инвеститори би требало да се побрину да сваки стан има своје паркинг мјесто и да оно буде означено - нагласио је Кременовић.

Портпарол Aдминистративне службе града Миленко Шајић рекао је да нема спора између града и ГП “Крајина”.

- У овом насељу постоји јавна гаража у надлежности града, у коју може да се паркира велики број аутомобила. Што се тиче подземних гаража и паркинг простора, они су у власништву ГП “Крајина” и град нема ништа са тим. Комунална полиција кажњава за непрописно паркирање у овом насељу, као и у свим другим дјеловима града - казао је Шајић.

У ГП “Крајина” кажу да је насеље Aлеја центар изграђено у складу са регулационим планом који одређује број паркинг мјеста око сваког објекта.

- За сваки до сада изграђени објекат у овом насељу изграђена су и паркинг мјеста испред и око објекта. Ми смо у продају пустили гараже у два објекта подземних гаража и њихова цијена је 1.059 марака по квадрату, плус ПДВ. Гаражна паркинг мјеста за сада нису дата на продају - рекао је генерални директор ГП “Крајина” Борко Ђурић.

Казне

У Комуналној полицији истичу да је за непрописно паркирање у насељу Aлеја Светог Саве у протеклих дванаест мјесеци издато 96 казни.

- Ово није велики број казни, с обзиром на проблем паркирања у том насељу - кажу у Комуналној полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана