Garaže zjape, a “pauk” nosi vozila

Andrea Simanić
Garaže zjape, a “pauk” nosi vozila

Stanovnici naselja Aleja centar žale se da već pet godina nemaju mjesta za parkiranje, a podzemne garaže u ovom dijelu grada zjape prazne.

Draško Kremenović iz ovog naselja kaže da Komunalna policija svakodnevno kažnjava vlasnike nepropisno parkirana vozila, a “pauk” služba odvozi automobile.

- Koliko mi znamo, oko podzemnih garaža koje se prostiru ispod čitavog naselja spore se grad i GP “Krajina”, koje je bilo investitor i izvođač radova u ovom naselju. Dok se oni ne dogovore, mi ispaštamo. Svaki dan plaćamo kazne od po 40 maraka. Samo u 15 dana sam dobio dvije kazne, a automobil nemam gdje da ostavim. Jedino da ga povezem sa sobom u stan - ogorčen je Kremenović.

Prema njegovim riječima, stanari ovog naselja se žale i da je naknada za parkiranje previsoka.

- Ne znam ko danas može da izdvaja 100 maraka mjesečno samo za parkiranje automobila. To je zaista previše. Kada već grade i prodaju stanove, investitori bi trebalo da se pobrinu da svaki stan ima svoje parking mjesto i da ono bude označeno - naglasio je Kremenović.

Portparol Administrativne službe grada Milenko Šajić rekao je da nema spora između grada i GP “Krajina”.

- U ovom naselju postoji javna garaža u nadležnosti grada, u koju može da se parkira veliki broj automobila. Što se tiče podzemnih garaža i parking prostora, oni su u vlasništvu GP “Krajina” i grad nema ništa sa tim. Komunalna policija kažnjava za nepropisno parkiranje u ovom naselju, kao i u svim drugim djelovima grada - kazao je Šajić.

U GP “Krajina” kažu da je naselje Aleja centar izgrađeno u skladu sa regulacionim planom koji određuje broj parking mjesta oko svakog objekta.

- Za svaki do sada izgrađeni objekat u ovom naselju izgrađena su i parking mjesta ispred i oko objekta. Mi smo u prodaju pustili garaže u dva objekta podzemnih garaža i njihova cijena je 1.059 maraka po kvadratu, plus PDV. Garažna parking mjesta za sada nisu data na prodaju - rekao je generalni direktor GP “Krajina” Borko Đurić.

Kazne

U Komunalnoj policiji ističu da je za nepropisno parkiranje u naselju Aleja Svetog Save u proteklih dvanaest mjeseci izdato 96 kazni.

- Ovo nije veliki broj kazni, s obzirom na problem parkiranja u tom naselju - kažu u Komunalnoj policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana