Гараже празне, а мањка паркинг простора

Aлександар Поповић
Гараже празне, а мањка паркинг простора

Бањалука - У граду постоји велики број гаража у државној својини, чији је носилац права располагања град, а већина њих зјапе празне иако се грађани муче са недостатком паркинг мјеста.

- У нашем граду има 872 гараже у државном власништву на којима је град носилац права располагања. Располагали смо са 881 гаражом, али смо прошле године продали њих девет, а укупан износ који је на основу те продаје наплаћен је 114.713 марака - рекао је портпарол Aдминистративне службе града Миленко Шајић.

Према његовим ријечима, тренутно се у поступку продаје налази још осам гаража.

- Гараже које се продају се налазе у насељу Старчевица у улици Војислава Ђеде Кецмановића. Оглас о њиховој продаји се расписује након што Скупштина града донесе појединачну одлуку. Тај оглас објављујемо путем медија, на огласној табли Aдминистративне службе града, као и на нашој интернет страници, тако да сви заинтересовани грађани који желе да купе гаражу могу да се јаве - истакао је Шајић.

Нагласио је да се гараже којима град тренутно располаже налазе у готово свим урбаним дијеловима града.

- Те гараже су лоциране на подручју мјесних заједница у Борику, Обилићеву, Старчевици, Новој вароши, Кочићевом вијенацу као и гараже које се налазе на Булевару. Тржишну вриједност ових некретнина утврђује Пореска управа на захтјев послодавца - казао је Шајић.

Предсједник мјесне заједнице Борик Драго Драгић истиче да већ има заинтересованих за откуп гаража у овом насељу.

- Људе то занима јер су гараже тражена некретнина. Многи паркирају возила на отвореном. Већи број њих већ користе мјештани Борика и они очекују да ће откупити те гараже. Тек сада су надлежни најавили продају, а раније није продата ни једна гаража - рекао је Драгић.

Грађани сматрају да све гараже треба продати јер ће им оне бити од велике користи.

- Живим у Новој вароши и тамо има велики број гаража које зјапе празне. Само неколико њих користе грађани, док су остале закључане. Свој аутомобил паркирам испред зграде и гаража би ми пуно значила, тако да се надам да ће се ускоро расписати конкурс о њиховој продаји - истакао је Бањалучанин Лазар Бабић.

Продаја

Продаја гаража у државној својини, а чији је носилац права располагања град законска је обавеза јер је регулисана Законом о приватизацији пословних зграда, пословних просторија и гаража - рекао је Шајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана