Цвјета продаја каранфила и ружа

Цвјета продаја каранфила и ружа 08.03.2018 12:43 | Милош Васиљевић

Бањалука - Руже, каранфили, маштовити цвјетни аранжмани и разне рукотворине красе штандове на Тргу Крајине, али и брзо нестају јер многи грађани бирају својим дамама осмомартовске дарове како би им данас уљепшали празник.

Плато испред робне куће "Боска" још од јуче је преплављен људима, који су на почетку мјеркали, а касније и куповали поклоне за које су издвајали од 1,5 па до 20 марака.

Синиша Милошевић, један од продаваца, каже да је продаја боља него лани, јер је лоше вријеме замијенила стабилизација, уз понеки трачак сунца. Поручује да многи грађани немају новца, али се за ове прилике нешто сачува. Уз неизбјежне каранфиле и руже, код њих се могу купити зумбули, орхидеје и друго цвијеће.

- Задовољни смо потражњом, релативно је лијепо вријеме и продаја је солидна. Долазе нам млађи и старији. Пензионери најчешће купују каранфиле, док се млађи опредијеле и за неке друге поклоне - поручује Милошевић.

Разноврсна понуда је и на штанду Раде Станивуковића, који је задовољан како иде продаја, а прије свега што је повод тако лијеп, па дамама можемо заједно уљепшати овај дан.

- Морамо да скренемо мало пажњу са свакодневице, која није сјајна. Старији суграђани својим супругама углавном купују цвијеће као знак пажње, а млади купују дарове својим мајкама, сестрама, дјевојкама, што је за похвалу - истиче Станивуковић.

На маштовитим штандовима украсне рукотворине и цвијеће изложиле су и продавачице, а једна од њих, Вида Трнинић, каже да јој је уз скромну пензију ово начин да додатно заради. Истиче да је посебно радују посјете младих јер, како каже, треба да се уче правим вриједностима.

- Нудим корпице, чуваркуће, руже. Најскупљи поклон кошта шест марака, тако да смо прилагодили цијене за свачији џеп - каже Трнинићева.

Дводневна продаја, према ријечима Слободана Трбојевића, није довољна за значајнију зараду, али ипак задовољно трљају руке.

- Орхидеје и корпице су се ове године показале као пун погодак. Традиционално, ту су и руже и каранфили, као заштитни знак овог празника. На продају не можемо да се жалимо, јер тешка су времена када говоримо о финансијама - поручује Трбојевић.

Марко Петковић, шетајући Господском улицом, на једном од изложених штандова купио је поклоне мајци и баки.

- Увијек овдје купујем поклоне, да не бих заборавио вољене особе, којима ово пуно значи, овдје је широк избор ружа и цвијећа, тако да нисам имао дилеме - поручује Петковић.

Бесплатно на базен

На Градском олимпијском базену, поводом Међународног дана жена, данас ће улаз бити бесплатан за све припаднице љепшег пола.

- Предузеће "Аквана", које управља Градским олимпијским базеном, традиционално части све даме бесплатним улазом као малим знаком пажње за њихов празник - саопштено је из "Акване".© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица