Бескућници добијају нови смјештај у Бањалуци

klix.ba
Бескућници добијају нови смјештај у Бањалуци

Бањалука - Бескућници који се задесе у Бањалуци од септембра ће имати нови модерни смјештај у оквиру Геронтолошког центра Бањалука. Радови на објекту од 220 метара квадратних су већ почели, а трошкове сноси сам центар захваљујући уштедама.

Како нам је рекао директор ове установе Винко Лолић, пројект за изградњу овог објекта потписан је између Геронтолошког центра и Центра за социјални рад Бањалука 2005. године, а упосленици су веома поносни јер су успјели током протеклих година направити уштеде и тај новац уложити у прихватну станицу за људе који су у потреби.


"Рат и транзиција су утјецали на то да су многи људи осиромашили, остали без крова над главом и постали бескућници. У тешким временским увјетима они овдје нађу склониште и спасе живот. Ријеч је о старом објекту који је неуслован и који ће сада бити претворен у модерни објект по свјетским стандардима", казао нам је Лолић.

Према ријечима извођача, објект ће бити потпуно завршен средином септембра. Садржаваће четири двокреветне модерне собе с купатилом, дневни боравак, кухињу и све оно што је потребно за нормалан живот особа које ће ту боравити.

"Намијењен ја за особе из БиХ, али неријетко се деси да залутају и бескућници из Хрватске, Србије и других земаља. Сви су добродошли и наша врата су отворена свима који се нађу у потреби", поручио је Лолић.

Од почетка ове године у овом центру је боравило 10 бескућника, а највећа потреба за смјештајем указује се током хладних зимских дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана