Бањалука: За локалне путеве готово два милиона КМ

Срна
Бањалука: За локалне путеве готово два милиона КМ

Бањалука - За одржавање и реконструкцију локалних и некатегорисаних путева и санацију клизишта на путевима у овој години, град Бањалука издвојиће 1.800.000 КМ.

У Градској управи Срни је речено да ће од укупне суме за одржавање асфалтних и макадамских саобраћајница бити издвојено 750.000 КМ.


За инвестиционо одржавање и санацију клизишта намијењено је 400.000 КМ, а радови ће бити изведени на локалним путевима: Бочац-Агино Село-Крмине-Тисовац, на дионици од 26. километра ка Голешима-Дедића Локви и Колима, дионици од регионалног пута за Бронзани Мајдан ка Мијатовићима, те Горњој Пискавици, путу Панџе-Грујићи-Пратњице-Нишићи-Јелићка црква, кружном току око извора ријеке Крупа, путу Регоде-Стојчићи и другим дионицама локалних путева.

Током 2016. године биће санирано и клизиште на путу Дебељаци-Гавранићи, које је било предвиђено за санацију прошлогодишњим програмом заједничке комуналне потрошње.

За реконструкцију је планирано 650.000 КМ, а према програму заједничке комуналне потрошње за 2016. годину биће реконструисани путеви: Рацуне-Девићи-Градина-Пејићи, наставак пута Стражбеница, Илијаши-Ушићи, Макивићи-Ђуричићи, пут за Милошевиће, Невесињска, Житомислићка, пут према Босанчићима, Крчмарски пут, Удовичићи-Моцоњска школа, Мишићи-Јанковићи, пут за Милаковиће, те Сутурлија-Нинковићи и Бијели пут-Поповићи-Трубајићи.

Реконструисани ће бити и путеви Јовићи-Кременовићи-Јошикова вода, Сарачица-Драгојевићи, пут за Илиће, Бронзани Мајдан-Стојановићи, Златиборска, пут ка Босанчићима, пут за Митровиће, Пискавица-Центар, Мали Рачићи-Грбићи, Пијесак-Трубајићи, Станивуковићи, наставак за Шукале, заселак Вучићи, Јекића пут, Врховци-Верића поље, дио Пискавица-Костићи, Телићи-Стјепановићи, пут према гробљу у Рамићима, пут за Јосиповиће, тротоар у Поткозарју, и други.

Из Градске управе истичу да је прошле године реконструисано укупно 5,23 километра локалних и некатегорисаних путева, за шта је град издвојио више од пола милиона КМ.

Реконструкцијом су били обухваћени путни правци: Долине-Шкорина кућа, пут за Бастасе, Рацуне-Сурјан, Школа Мотике-Средовац, огранак пута Драгочај-Куљани, Тубоњићи-Јаћимовићи, пут за Бијели Поток, огранак пута Драгочај-Геријатрија, пут Бојиновац, пут за Ајдариће, Пилана-Мишићи, Куљанска 16, Чавићи-Мишићи-Драгичевићи, Јовићи-Гаковићи-Кременовићи-Будише, Мађир, Пут Ђурђевићи-Шоботи у Павловцу, Понир, наставак пута за Шукале, Јарак-Грбићи у Рекавицама, те путни правац од куће Ђукића према локалном путу Буквалек.

Укупно је за инвестиционо одржавање - санацију клизишта на локалним и некатегорисаним путевима утрошено 468.000 КМ.

Радови су изведени на локалним путним правцима: за мјесну цркву у Горњој Пискавици, Буквалек-Дедић Локва, за Баралиће, за Товиловиће, за Јагаре, Карановац-Бастаси, за Јованиће, Регоде-Стојчићи, Агино Село-Чичина Коса-Мрацељ, Рачићи-Јовићи, Дебељаци-Адамовићи-Дубоки Поток, Сарачица-Михајловићи.

Током 2015. године вршено је и редовно одржавање асфалтних и макадамских саобраћајница локалних и некатегорисаних путева, а вриједност изведених радова је 520.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана