Бањалука: Вода за 150 домаћинстава

Сања Амиџић
Бањалука: Вода за 150 домаћинстава

Бањалука - Изградња секундарне водоводне мреже за насеља Зрнићи и Шеве у мјесној заједници Пискавица требало би да почне за десетак дана, чиме ће воду добити 150 домаћинстава.

Рекао је ово начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић и додао да ће овај рок бити испоштован ако у току жалбеног рока не буде примједби на избор извођача радова.

Градска управа у септембру је расписала тендер за избор најповољнијег извођача радова за изградњу поменутог водовода, који је затворен 27. октобара.

- По истеку жалбеног рока, прибављања гаранција и потписивања уговора са извођачем радова почеће и изградња поменутог водовода - рекао је Новаковић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Пискавица Ненад Шибаревић рекао је да је изградња овог водовода требало да почне у јуну, међутим, извођач радова није испуњавао све услове, због чега је тадашњи тендер поништен.

- Нови тендер је завршен и након окончања процедуре надам се да ће радови почети - казао је Шибаревић. Он је додао да је за изградњу овог водовода из буџета града за ову годину предвиђено 180.000 марака.

- Реализацијом овог пројекта биће ријешен проблем снабдијевања водом у Доњој Пискавици - казао је Шибаревић и истакао да не постоји ниједан разлог због чега би изградња овог водовода била обустављена.

Мјештани засеока Зрнићи и Шеве кажу да на изградњу ове водоводне мреже чекају већ три године.

- Сваке године добијамо само обећања како ћемо ускоро добити воду, а од тога ништа - рекао је Радован Кевић Зрнић и додао да је око 80 одсто мјештана ових заселака спремно одмах да уплати пуну цијену за прикључак на водоводну мрежу.

- Воду користимо из постојећих бунара и базена, али врло често воду довозимо у канистерима са оближње ријеке која, на сву срећу, никада не пресушује - казао је Кевић Зрнић.

Он је додао да је снабдијевање водом у овом селу једно од главних проблема због чега туристи заобилазе ово мјесто.

- Да смо раније добили воду до сада би сеоски туризам увелико заживио у овом дијелу града - казао је Кевић Зрнић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана