Бањалука: Освијетљено више улица

Сања Амиџић
Бањалука: Освијетљено више улица

Бањалука - Изградња јавне расвјете до краја ове године на подручју града планирана је у још неколико насеља, а у току је припрема за почетак радова у улици Војна и Карановића у насељу Дракулић те у улици Илије Гарашанина у Лазареву.

Рекли су ово у Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја и додали да је у току избор најповољнијег извођача радова за реконструкцију расвјете у улици Гавре Вучковића, за шта је планирано 33.500 КМ.

- На подручју града у току ове године јавна расвјета је урађена у улицама Јована Рашковића, Косте Крсмановића, Косте Мајкића, Палих бораца и Хиландарској, за шта је из буџета издвојено 36.500 марака - казали су из овог одјељења. Додају да су ове године уз учешће грађана расвјету добили и становници улица Уроша Дреновића, Шарговачке, Приједорске, Краља Александра Првог Карађорђевића, Пут српских бранилаца, Петра Великог и Поткозарска, у шта је уложено око 15.000 КМ.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Пријечани Небојша Тојагић рекао је да је ове године урађена расвјета у дијелу Хиландарске и Брусине улице.

- Главна, Хиландарска улица освијетљена је у дужини од 400 метара, док је расвјета у улици Брусина постављена у дужини од 1.000 метара - казао је Тојагић. Он је додао да је главна саобраћајница у Пријечанима, Хиландарска улица, дуга 3.400 метара, а да је расвјета постављена само у дужини од 600 метара.

Предсједник Савјета МЗ Дракулић Илија Ђукић рекао је да је у плану да до краја ове године расвјету у овом насељу добију улице Војна и Карановића.

- Тендер је расписан и завршен, средства су одобрена, тако да до краја године очекујемо да сијалице буду упаљене и у овим двјема улицама - казао је Ђукић. Он је додао да су тражили још 20 сијаличних мјеста за неколико улица у овој мјесној заједници.

Парк

У парку "Младен Стојановић" у току љета урађена је реконструкција јавне расвјете у оквиру које су замијењене свјетиљке те очишћени и офарбани стубови, за шта је утрошено 31.354 КМ.

- Замјеном старих свјетиљки добијена је расвјета бољег квалитета, а смањени су и трошкови одржавања - навели су из Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана