Бањалучки предшколци храбрим кораком кренули ка ђачкој клупи

Милијана Латиновић
Бањалучки предшколци храбрим кораком кренули ка ђачкој клупи

Бањалука - Стиховима “До виђења драги васпитачи, лијепо нам је у вртићу било, стасали смо за ђаке прваке, па нас школа позива у крило” стотине малишана из бањалучких вртића, који ће од септембра сјести у школске клупе, опростили су се са васпитачима и храбро кренули у сусрет школским обавезама.

Пјесма, плес и рецитације дјевојчица и дјечака обучених у шарене костиме испунили су у уторак увече салу Дјечијег позоришта РС, која је била претијесна да прими све оне који су жељели да аплаузима испрате будуће школарце. Иако тек стасали за ђачку торбу, одважно су ступали на сцену и осмијесима плијенили срца публике која је сваку њихову изведбу наградила громогласним аплаузом.

Баш као што кажу стихови пјесме “До виђења драги васпитачи”, пред њима су нове обавезе, ђачке торбе, књиге и буквари, а у њиховим срцима заувијек ће остати дивне успомене из вртића.

На даскама које живот значе предшколци су пјевали о дјетињству, отаџбини, школи, али и о љубави. Зујали су као пчелице, глумили у представи “Заљубитис”, те спајајући неспојиво играли фолклор уз тактове једне од популарних пјесама Мајкла Џексона.

Мајка дјевојчице Марине, која је обучена у костим пчелице лепршала сценом, Александра Граховац није могла сакрити узбуђење ни сузе радоснице што њена мезимица на јесен креће у школу.

- Пред њом су сада слатке муке, оне ђачке. У вртићу је научила много тога, стекла другаре и заиста смо поносни на њу. Приредба је била дивна, сва дјеца су посебна на свој начин. Разгалили су нам срца плесом и рецитацијама - казала је Граховчева.

Директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука Јелена Куртиновић истакла је да је град на Врбасу протеклих дана био највеселији у Српској.

- Опраштамо се од 650 предшколаца и овом приликом желим да захвалим свим родитељима и дјеци што смо имали прилику да се дружимо с њима, да васпитавамо и образујемо малишане. Завршили су једну од битних степеница у свом животу и направили корак даље у образовању. Дали смо им добар темељ и научили их основним вриједностима у животу - рекла је Куртиновићева.

Она је додала да је поносна на сву дјецу и њихове васпитаче који су протеклих мјесеци неуморно радили и увјежбавали све рецитације и плесне кораке, како би на овој завршној приредби заблистали у пуном сјају.

  • Најбитније од свега је да дјеца одлазе са осмијехом на лицу, то је оно највредније. Дјечији осмијех се не може одглумити, то је нешто најискреније и то је показатељ да смо заједно са њиховим родитељима урадили добар посао - истакла је Куртиновићева.

Образовање

Јелена Куртиновић је истакла да је Центар за предшколско васпитање и образовање Бањалука свим малишанима обезбиједио развој у сва четири сегмента.

- Радили смо на физичком, психичком, емоционалном и развоју говора и стваралаштва тако да они у свим аспектима имају добар темељ за касније образовање и васпитање - рекла је Куртиновићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана