Акција за помоћ трогодишњој Софији

Срна
Акција за помоћ трогодишњој Софији

Бањалука - Хуманитарна организација "Будимо људи" из Бањалуке покреће хуманитарну акцију за помоћ трогодишњој Бањалучанки Софији Мићевић, обољелој од акутне лимфобластне леукемије, како би се прикупило 270.000 долара неопходних за љијечење у САД које би јој могло спасити живот.

Софији је у новембру прошле године у Београду урађена трансплантација коштане сржи, али је њен организам одбацио калем, саопштено је из ове организације и додато да је једино што је још преостало у борби за њен живот хитно лијечење у болници "Џон Хопкинс" у Балтимору.

"С обзиром на то да љекари у Београду Софији не прогнозирају више од три мјесеца живота, акцију морамо спровести одмах. Позивамо све хумане људе да подрже ову акцију, која ће трајати наредна два мјесеца и да заједно помогнемо Софији", поручено је из ове организације.

Координатоор акције Даниела Ратешић рекла је Срни да је у оквиру тих активности поднесен захтјев компанији "М:тел" за активирање хуманитарног броја од 1. априла, те најавила одржавање хуманитарног концерта у бањалучкој Спортској дворани "Борик".

Она је додала да су у току договори са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем о одржавању донаторске вечере.

"Посредством жПошта Српскеж привредним субјектима биће прослијеђене молбе за уплату новчане помоћи. Јавио нам се и већи број грађана Бањалуке и околних мјеста који су изразили жељу да као волонтери учествују у овој хуманој акцији", нагласила је Ратешићева. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана