RS

Slovenci prvi test Borca u Medulinu

 Slovenci prvi test Borca u Medulinu 20.01.2018 11:52 | Darko Pašagić

Banjaluka - Fudbaleri Borca u subotu ujutro otputovaće u hrvatski Medulin, gdje će biti na pripremama do 1. februara i nastupiti na četvrtom "Arena kupu 2018", a među putnicima neće biti Gorana Galešića oko koga se posljednjih dana diglo mnogo prašine.

On je sa Borcem dogovorio sporazumni prekid saradnje da bi karijeru nastavio u inostranstvu. U međuvremenu sve je dogovorio sa Krupom, ali to je naljutilo čelnike "crveno-plavih" koji sada ne žele da mu daju ispisnicu bez obeštećenja i traže 10.000 evra od komšija za njegovu slobodu.

- U ovom trenutku još nije poznat njegov status i ne želim ništa da prejudiciram po tom pitanju, ali je jasno da neće biti među putnicima za Hrvatsku - naglasio je šef stručnog štaba Borca Igor Janković.

Banjalučani će prvi test imati već u nedjelju, kada će im rival u prvom kolu plave grupe biti slovenački premijerligaš Aluminij iz Kidričeva, a ovaj susret igra se od 15 časova.

- U našoj grupi su još dva člana HNL-a Slaven Belupo i Inter Zaprešić sa kojima igramo u srijedu i subotu. Mečevi za plasman igraju se 30. i 31. januara. U drugoj, crvenoj grupi su hrvatski timovi Lokomotiva iz Zagreba i Cibalija iz Vinkovaca, slovenački Ankaran iz Hrvatina i šampion BiH Zrinjski. Sve u svemu rivali po mjeri, a ove četiri utakmice biće jedini testovi tokom priprema u Medulinu. Ipak, vjerujem da će biti dovoljne da vidimo gdje smo. Ujedno,  četvorici igrača na probi i našem kadetu Vladimiru Arsiću biće prilika da se nametnu - nastavio je Janković.

Povratak za Banjaluku planiran je za 1. februar.

- Dva dana kasnije trebalo bi da odigramo još jedan kontrolni susret, a generalna provjera zakazana je za 10. februar, kada će nam rival biti Metalege. Treba istaći da je Borac potpisao ugovor o saradnji sa Fakultetom fizičkog vaspitanja i sporta u Banjaluci, gdje će se stručno usavršavati naši kadrovi - dodao je Janković.

Spisak putnika

Na spisku za Medulin nalaze se imena 27 fudbalera. To su: golmani: Nemanja Trkulja, Marko Savatović i Goran Vukliš, igrači: Nemanja Janičić, Branko Ojdanić, Bojan Puzigaća, Predrag Zekanović, Danijel Majkić, Omar Pašagić, Aleksandar Kondić, Aleksandar Radulović, Vladan Danilović, Ilija Danilović, Bojan Burazor, Stefan Dujaković, Armin Mahović, Mahir Karić, Mladen Veselinović, Miloš Čudić, Petar Kunić, Slaviša Maksimović, Miloš Žeravica, kadet Vladimir Arsić. Na probi su Dejan Glišić, Neven Bunić, Dejan Zarić i Stanko Malinović.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica