Nenad Trajković odbio poziv iz Feniksa: Igokea veći izazov od NBA

Milan Zubović
Nenad Trajković odbio poziv iz Feniksa: Igokea veći izazov od NBA

Laktaši - Poslije 15 godina Nenad Trajković ponovo je na kormilu jednog kluba iz Republike Srpske. Početkom decembra 2003. preuzeo je Banjalučku pivaru (Borac Nektar), dok je sada započeo epizodu u Igokei.

Srpski stručnjak koji je četiri godine bio skaut NBA ekipe Klivlend Kavalirsi te asistent u stručnom štabu Feniks Sansa imao je ponudu da se vrati u najjaču ligu svijeta, ali se odlučio za klub bliže rodnom Beogradu.

- Imao sam kontakte sa trenerom Feniksa Igorom Kokoškovim i na kraju je ispalo da nisam otišao tamo, jer je za mene ovo ipak veći izazov. Bio sam u NBA, a ovde nisam nikad. Izazov je da dođem ovde odnosno da se vratim na ovo prostore na kojima nisam dugo radio i da moj povratak bude pozitivan te da na neki način iza sebe ostavim nešto lepo - izjavio je Trajković.

Od iskusnih igrača može da računa na Vuka Radivojevića, Roberta Rikića, Đorđa Miloševića, Savu Lešića te Amerikance Džimija Gevina i Treja Kela, dok su na treninzima i svi članovi juniorskog tima. Ne krije da su ekipi potrebna pojačanja.

- Gledamo da dovedemo još dva-tri igrača. Jednog šutera, drugog koji može da pokrije pozicije krila i krilnog centra i trećeg koji igra centra. Nastojaćemo da dovedemo što manje stranaca. Videćemo šta možemo da “uhvatimo”... imamo ideje, kontakte i čekamo odgovor izuzetno kvalitetnih igrača koji bi nam bili udarna snaga da možemo parirati jačim timovima sa većim budžetima, što je moja želja - istakao je Trajković.

Među pomenutim juniorima on će imati na raspolaganju i Dalibora Ilića, kapitena juniorske reprezentacije Srbije koja je u Letoniji prije nekoliko dana postala šampion Evrope. Ilić je dobio nekoliko slobodnih dana da se odmori pa će se naknadno pridružiti ekipi.

  • Zlatna medalja našeg košarkaša lep je podstrek za nas da od Dalibora pokušamo napraviti igrača koji će predstavljati ovaj region, ne samo ovde nego i u širim razmerima. To zavisi od njega, on sebi postavlja granice, a mi smo tu da mu pomognemo. Sa naše strane uradićemo sve, a on treba da učini dodatni napor i da ima dodatni motiv da se izbori za tu rolu koju ćemo da mu omogućimo - naglasio je Trajković.

Porodica

Trajković nije postavio posebne rezultatske ciljeve u novoj sezoni jer čeka da vidi ostale timove, ali ima želju da stvori dobu atmosferu u ekipi.

- Hemija, dobar rad i atmosfera u ekipi su bitna stvar i moramo da budemo kao porodica, da poštujemo jedni druge. Da dajemo sve od sebe na treningu i onda ćemo dati maksimum i na utakmici - kazao je Trajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana