Позната имена кандидата за начелнике и градоначелнике

ATV
Позната имена кандидата за начелнике и градоначелнике

Позната су имена свих кандидата за начелнике и градоначелнике, које ће грађани девет локалних заједница у БиХ бирати 17. фебруара.

Политичке партије и појединци доставили су Централној изборној комисији имена кандидата који ће одмјерити снаге на предстојећим пријевременим изборима. У двије општине у Федерацији БиХ у којима, већином, живи српско становништво, бираће се између два кандидата. 

У Дрвару је приједлог СНСД-а Душица Рунић, која ће, за неколико дана сјести у фотељу вршиоца дужности начелника те општине. Рунићева има апсолутну подршку своје странке, поручује бивши начелник Дрвара Горан Броћета, који је поднио оставку на ту функцију како би преузео мандат у Скупштини кантона 10. Дарко Кајтез је други, независни кандидат.

И у Босанском Грахову, гласачи ће одлучитвати између два кандидата, пошто је начелник те општине Душко Радун, поднио оставку због преузимања мандата у Скупштини кантона 10. СНСД-ов кандидат је Урош Макић, који је већ обављао функцију начелника, док је Милорад Глигић у трци као независни кандидат.

Гласаће и становници Рибника, пошто је бивши први човјек те општине, Раденко Бањац опозван крајем октобра. Замијенио га је СНСД-ов Небојша Караћ, који ће са позиције вршиоца дужности начелника бити један од кандидата на изборима. Противкандидат му је кадар Социјалистичке партије, Никола Стојаковић.

Два града добиће нове градоначелнике. Чак осам кандидата у трку ће за првог човјека Добоја. СДС је предложио свог кандидата, као и странка независних листа Спас, док ће преостали на изборе као независни кандидати. Међу њима је и Борис Јеринић, актуелни замјеник градоначелника. Бивши градоначелник, Обрен Петровић, добио је мандат у бх парламенту.

СНСД и ПДП имају своје кандидате за градоначеника Требиња. То су Мирко Ћурић и Саша Борјан. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана