Трамп потврдио да је порно глумици плаћено да ћути

Дојче веле
Трамп потврдио да је порно глумици плаћено да ћути

ВАШИНГТОН - Предсједник САД Доналд Трамп потврдио је да је његов адвокат платио порно глумицу Сторми Данијелс да би је спријечио да износи "лажне и изнуђивачке оптужбе". При томе није коришћен новац прикупљен за кампању, тврди он.

Трамп је потврдио да је његов адвокат Мајкл Коен склопио уговор о повјерљивости информација са порно глумицом Сторми Данијелс и платио за њено ћутање.

"Такви споразуми су веома чести међу познатим личностима и богатим људима", написао је Трамп на Твитеру.

"Споразум је коришћен да се спријече лажне и изнуђивачке оптужбе које је она износила о афери иако је претходно потписала детаљно писмо у коме признаје да афере није било", додао је он.

Трамп је нагласио да за исплату није коришћен новац из кампање, што би било противно америчком закону.

У серији твитова, Трамп је рекао и да споразум о повјерљивости и даље на снази и да ће бити коришћен у процесу против Сторми Данијелс за накнаду штете.

Ђуиљани: Трамп знао 'о начелном договору'

По писању многих америчких медија, Денијелс је раније причала да је спавала са Трампом 2006. док је бизнисмен већ био ожењен својом трећом супругом Меланијом Трамп. Предсједник Трамп је више пута одбацио те наводе.

Трамп је претходно порекао и да је знао за новац који је његов адвокат платио порно-диви Данијелс чије је право име је Стефани Клифорд. Тврдио је да није знао одакле је новац потекао.

Међутим, те изјаве су оспорене изјавом предсједничког адвоката Рудија Ђулијанија, који је својевремено служио као државни тужилац и градоначелник Њујорка.

Ђулијани је на кабловској мрежи "Фокс" тврдио да је исплата била "савршено легална" и да је Трамп знао макар нешто о томе.

"Није знао тачне детаље, колико ја знам. Али знао је о начелном договору, да ће се Мајкл (Коен) побринути за такве ствари, исто као што се ја бринем о таквим стварима за моје клијенте", рекао је он.

Ђулијани је рекао и да је Трампов дуг адвокату Мајклу Коену "прошао кроз адвокатску фирму и предсједник је то отплатио" током неколико мјесеци. Сторми Данијелс је причала да се ради о суми од 130.000 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана