Путин: Разбијени стереотипи о Русији

Срна
Путин: Разбијени стереотипи о Русији

Москва - Руски предсједник Владимир Путин рекао је данас да је улога његове земље као домаћина Свјетског фудбалског првенства помогла да се разбију стереотипи о овој држави.

Такмичење које се окончава 15. јула до сада је протекло без већих безбједносних инцидената. Уочи Првенства постојале су бојазни од расизма и хулганског насиља, али већина гостујућих навијача има позитивна искуства.

Путин је на састанку са предсједником свјетске куће фудбала Ђанијем Инфантином и бившим фудбалским звијездама у Кремљу рекао да је извјештавање на друштвеним мрежама “помогло да се разбију многи стереотипи о Русији”.

“Људи су видјели да је Русија гостољубива и пријатељски настројена земља према онима који дођу овдје. Сигуран сам да ће огромна већина људи који су дошли отићи са најбољим утисцима и сјећањима на нашу земљу и да ће се вратити много пута”, рекао је Путин.

Тротоари у Москви пуни су навијача и домаћих становника који до раних јутарњих часова уживају у најпрестижнијем фудбалском такмичењу.

“Рекли су ми да се људи и полиција осмјехују на Црвеном тргу. Када их питају за неке информације, веома су пријатељски настројени. То је сјајно. То је права Русија. То је та нова слика коју имамо о Русији”, рекАО је Инфантино Путину.

Неочекивани успјех руске фудбалске репрезентације додатно је повећао интересовање за ову земљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана