Vučić: Velika pobjeda, Elektromreža Srbije ostaje na Kosovu

Srna
Vučić: Velika pobjeda, Elektromreža Srbije ostaje na Kosovu

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je Srbija odnijela pobjedu u Evropskoj mreži operativnog prenosnog sistema za električnu energiju /ENTSO/ i da će, zahvaljujući glasovima Mađarske, Rumunije, Bugarske, Grčke i BiH, Elektromreža Srbije ostati na Kosovu i Metohiji.

Vučić je rekao da je Mađarska glasala za Srbiju odnosno protiv prijedloga da se Elektromreža Srbije ukloni sa Kosova i Metohije.

“Zahvalan sam mađarskom premijeru Viktoru Orbanu. Mađarska je priznala nezavisno Kosovo, ali je glasala za Srbiju, odnosno protiv njihovog predloga. Rumunija je glasala za nas i Bugarska, iako je priznala nezavisno Kosovo”, rekao je Vučić novinarima na Pešteru.

On je naveo da su prvi put Makedonija i Crna Gora bile uzdržane.

“Ovoga puta oni nisu uspeli da učine sve što su planirali u energetskoj agenciji. Za nas je to manje zvučno od Interpola, ali je za naš narod na severu Kosova i Metohije bilo verovatno važnije i značajnije od Interpola”, rekao je Vučić.

On je posebno zahvalio predsjedniku skupštine AP Vojvodina Ištvanu Pastoru, mađarskoj i bugarskoj vladi i svima iz kvadrilaterale.

“Hvala premijeru Orbanu i Mađarskoj. Glasaju za nas i najsnažnije podržavaju Srbiju. To ne bi moglo da bude bez značajnog uticaja mađarskog naroda u našoj zemlji i hvala Ištvanu Pastoru”, rekao je Vučić.

Vučić je ocijenio da je za Prištinu to mali poraz, a za Srbiju velika pobjeda. /kraj/jn/sđp

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana