Вучић: Интересантно да су против разграничења Пленковић, Звиздић, Марковић

Срна
Вучић: Интересантно да су против разграничења Пленковић, Звиздић, Марковић

Мајданпек - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да му је интересантно то што су против идеје разграничења Срба и Албанаца пријатељи и комшије, као што су премијери Хрватске Андреј Пленковић, Црне Горе Душко Марковић и предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић.

“Мислим да не морам ништа коментаришем и да људи све разумеју. Ако су неки од њих против неког предлога, онда, чини ми се да сваки грађанин Србије добро разуме шта је за нас добро”, изјавио је Вучић новинарима у Мајданпеку.


Он каже да разумије све који су против разграничења и поновио да став њемачког канцелара Ангеле Меркел зна више година и да то није никаква тајна, нити новост.

Када је ријеч о противљењу премијера самопроглашеног Косова Рамуша Харадинаја било каквом разграничењу и томе да косовски предсједник Хашим Тачи настави разговоре са Београдом о томе, Вучић је нагласио да не жели да улази у њихове интерне ствари.

“Наше је да се боримо за рационална, разумна и реална решења, у којима ће Србија бити поштована, као и интереси државе Србије, а не само српски национални интереси. Двесто и више година покушавамо да направимо мир и стабилан однос са Албанцима”, рекао је Вучић.

Он је истакао да жели на сваки начин обезбиједити мир и стабилност, а при том сачувати највиталније националне и државне интересе.

“Ако будемо имали прилику људи ће се изјашњавати, ако не будемо неће. Нема потребе за нервозом. Важно је да економски гурамо. Политички противници у Србији биће срећни ако не добијемо ништа. А то да ћемо ми да имамо све, такав лажов нећу да будем”, рекао је Вучић.

Он је напоменуо да у вези са Косовом и Метохијом постоји много интереса и да то нису само интереси Срба и Албанаца, нити његових политичких противника у Србији који хоће да се дочепају фотеља и пара, већ и страних служби, што није тајна.

“А што нисмо добили сателитске снимке убиства /лидера Грађанске инцијативе жСлобода, демократија, правдаж/ Оливера Ивановића? Кажу - била магла. Ми кажемо - нема проблема, дајте нам да видимо маглу”, каже Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана