U turskoj uhapšen vođa Škaljarskog klana i isporučen Beogradu

U turskoj uhapšen vođa Škaljarskog klana i isporučen Beogradu 11.09.2018 10:43 | Srna

Beograd - Jovica Vukotić iz Kotora, vođa "škaljarskog klana" i čovjek koji je dovođen u vezu sa brojnim kriminalnim radnjama u Srbiji, Crnoj Gori i drugim evropskim zemljama, uhapšen je u Turskoj i isporučen Srbiji, pišu "Večernje novosti".

Pozivajući se na MUP Srbije, list navodi da je Vukotić sa lažnim dokumentima uhapšen u turskom ljetovalištu Antaliji i juče isporučen Srbiji jer ima srpsko državljanstvo.


Uskoro bi trebalo da bude saslušan, nakon ćega će biti odlučeno o njegovom eventualnom pritvoru.

"Novosti" navode da je Vukotićevo hapšenje rezultat dobro isplanirane zajedničke akcije srpske i turske policije, nakon duge potrage, po Interpolovoj potjernici, koju je za njim raspisala Grčka.

U MUP-u Srbije kažu da je Vukotić označen kao vođa organizovane kriminalne grupe "škaljarci" i za njim su grčke vlasti tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu potjernicu, zbog krijumčarenja 136 kilograma kokaina.

U Grčkoj je protiv njega već podignuta optužnica, koja ga tereti za trgovinu narkoticima, ali postoji mogućnost da predmet bude ustupljen vlastima Srbije.

Osim šverca narkoticima škaljarska grupa se dovodi u vezu sa ubistvima, nelegalnim držanjem oružja i drugim krivičnim djelima.

Bezbjednosne službe označile su Jovicu Vukotića kao jednog od vođa "škaljarskog klana", sa bratom Igorom Vukotićem i sugrađaninom Igorom Dedovićem.

"Škaljarska grupa" je poznata i po ratu sa "kavačkim klanom" u kojem je do sada na obje strane u Crnoj Gori i Srbiji ubijeno više od 30 osoba.

Otvoreni sukob dvije grupe počeo je krajem 2014. godine, kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica