Поново срушена плоча несталим српским новинарима на Косову

Танјуг
Поново срушена плоча несталим српским новинарима на Косову

Приштина - Плоча постављена на мјесту гдје су 1998. године отети новинари уро Славуј и Ранко Перенић, на путу између Велике Хоче и манастира Зочиште, порушена је и однијета седми пут за посљедњих шест година.

РТС преноси да су плочу, недалеко од мјеста гдје је била, пронашли предсједник Друштва новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) Будимир Ничић и члан Управе Удружења новинара Србије (УНС) Живојин Ракочевић.

У саопштењу ова два новинарска удружења објављено је да су на мјесту гдје је била плоча видљиви трагови грађевинске машине којом је плоча са постољем ишчупана. Око мјеста гдје је била плоча, налази се велика количина земље, грађевинског шута и костију, највјероватније животињског поријекла.

Новинари Ђуро Славуј и Ранко Перенић су 21. августа 1998. године кренули ка манастиру Свети Врачи у Зочишту да ураде прилог о повратку отетих монаха. Према подацима добијеним од њихових породица, посљедњи пут виђени су у Великој Хочи, у преподневним сатима. Грешком су кренули ка Ораховцу, који је у то вријеме био под контролом ОВК.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана