Усвојене измјене закона, локални избори у Србији 2. јуна

Срна
Усвојене измјене закона, локални избори у Србији 2. јуна

Скупштина Србије усвојила је данас измјене Закона о локалним изборима који предвиђа да сви локални избори буду одржани 2. јуна.

За је гласало 168 посланика, против су била 24, уздржано двоје, а није гласало осморо од укупно 202 присутна посланика.

Измјене закона омоггућавају да локални избори, и то у оним локалним самоуправама у којима нису били у децембру, буду одржани 2. јуна, истовремено са београдским изборима који су већ расписани за тај датум, што је био један од захтјева опозиције.

Посланици Скупштине Србије завршили су синоћ расправу о измјенама и допунама Закона о локалним изборима, које су биле предложене након разговора власти и опозиције, на иницијативу предсједника Скупштине Србије Ане Брнабић, о препорукама ОДИХР-а и захтјевима опозиције у вези са изборним условима.

Опозиционе Странка слободе и правде, Србија центар и коалиција НАДА најавиле су да неће изаћи на изборе 2. јуна, док су посланици, такође опозиционих партија, Народног покрета Србије, ДС, Зелено-левог фронта, Новог лица Србије, Еколошког устанка и Покрета слободних грађана најавили да ће на изборима наступити под слоганом "Бирам борбу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана