Zabavno rješenje sa pilates loptom koje daje rezultate

Glas Srpske
Zabavno rješenje sa pilates loptom koje daje rezultate

Vrijeme je da nabavite pilates loptu, ako već niste, jer s njom možete da radite raznovrsne vježbe za zatezanje i oblikovanje tijela. Pilates kao jedinstveni sistem vježbanja trenutno je jedan od najpopularnijih metoda oblikovanja tijela, ali i za jačanje snage i poboljšanje fleksibilnosti i držanja tijela.

Savjeti su ovo profesorice fizičkog vaspitanja i sporta i fitnes-instruktorke Lidije Ljubičić.

Dodaje da, htjeli to da priznamo ili ne, kada je tijelo zategnuto, sve nam ljepše stoji.

- Jedino rješenje za takvo tijelo su vježbe. Postoji još jedna važna stvar: volja za vježbanje. Ne dozvolite sebi da budete lijeni. Možete odvojiti, ako ne svaki ili svaki drugi dan, barem tri puta sedmično vrijeme za sebe, da se osjećate i izgledate još bolje - navodi ona.

Dio tijela koji gotovo najviše doprinosi tome da nam garderoba lijepo stoji jeste zadnjica pa su njene vježbe ovaj put usmjerene na taj dio tijela, a pilates lopta je pravo rješenje koje je zabavno i daje rezultate.

- Nikako ne zaboravite da se prije vježbanja dobro zagrijete, tokom vježbanja da budete pažljivi i pravite kratke pauze između serija, da prekinete ukoliko osjetite bol i da nakon vježbanja dobro istegnete mišiće - savjetuje Ljubičićeva.

Ona navodi da je pilates lopta osim za sjedenje, radi smanjenja bolova u leđima i za bolje držanje tijela, izrazito korisna za vježbanje ukoliko želite lijepo oblikovano tijelo.

- Pilates metodom vježbanja na lopti uravnotežujemo tijelo kroz razvijanje površinskih dugih mišića, jačanje slabijih dubokih mišića kao i radom na pravilnom držanju, pokretljivosti i stabilnosti kičme - naglašava Ljubičićeva.

Pilates je osmišljen da direktno djeluje na najdublje mišiće u tijelu i tako stvara snažnu osnovu da mišić radi u punom obimu pokreta bez neprijatnosti.

- Koncentracija je najvažniji princip. Da biste vježbali, morate biti prisutni umom, a svaki pokret mora da ima određenu funkciju i da bude kontrolisan. Pokret treba da bude tečan kao hod - dodaje ona.

***

Besplatne savjete o ishrani i treningu čitaoci "Glasa Srpske" mogu dobiti putem mejla: [email protected] ili na telefon "L-FIT STUDIO": 065/332-332

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana