Забавно рјешење са пилатес лоптом које даје резултате

Глас Српске
Забавно рјешење са пилатес лоптом које даје резултате

Вријеме је да набавите пилатес лопту, ако већ нисте, јер с њом можете да радите разноврсне вјежбе за затезање и обликовање тијела. Пилатес као јединствени систем вјежбања тренутно је један од најпопуларнијих метода обликовања тијела, али и за јачање снаге и побољшање флексибилности и држања тијела.

Савјети су ово професорице физичког васпитања и спорта и фитнес-инструкторке Лидије Љубичић.

Додаје да, хтјели то да признамо или не, када је тијело затегнуто, све нам љепше стоји.

- Једино рјешење за такво тијело су вјежбе. Постоји још једна важна ствар: воља за вјежбање. Не дозволите себи да будете лијени. Можете одвојити, ако не сваки или сваки други дан, барем три пута седмично вријеме за себе, да се осјећате и изгледате још боље - наводи она.

Дио тијела који готово највише доприноси томе да нам гардероба лијепо стоји јесте задњица па су њене вјежбе овај пут усмјерене на тај дио тијела, а пилатес лопта је право рјешење које је забавно и даје резултате.

- Никако не заборавите да се прије вјежбања добро загријете, током вјежбања да будете пажљиви и правите кратке паузе између серија, да прекинете уколико осјетите бол и да након вјежбања добро истегнете мишиће - савјетује Љубичићева.

Она наводи да је пилатес лопта осим за сједење, ради смањења болова у леђима и за боље држање тијела, изразито корисна за вјежбање уколико желите лијепо обликовано тијело.

- Пилатес методом вјежбања на лопти уравнотежујемо тијело кроз развијање површинских дугих мишића, јачање слабијих дубоких мишића као и радом на правилном држању, покретљивости и стабилности кичме - наглашава Љубичићева.

Пилатес је осмишљен да директно дјелује на најдубље мишиће у тијелу и тако ствара снажну основу да мишић ради у пуном обиму покрета без непријатности.

- Концентрација је најважнији принцип. Да бисте вјежбали, морате бити присутни умом, а сваки покрет мора да има одређену функцију и да буде контролисан. Покрет треба да буде течан као ход - додаје она.

***

Бесплатне савјете о исхрани и тренингу читаоци "Гласа Српске" могу добити путем мејла: [email protected] или на телефон "L-FIT STUDIO": 065/332-332

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана