Urolog pokazao jedini ispravan način: Pogrešno sjedimo na WC šolji?

GS
Foto: X.com

Doktorica kaže da svi pravimo istu grešku kada sjedimo na toaletnoj šolji, kao i da postoji ispravan način mokrenja koji omogućava da se bešika potpuno isprazni.

To u svom videu kaže ginekološki hirurg i urolog dr Tereza Irving, koja je pokazala pogrešan i ispravan način sjedenja na šolji.

„Većina nas pogrešno sedi“, kaže doktorka dok pokazuje uspravno sedenje na šolji i napominje da se na taj način bešika dobro ne isprazni. Ako sjedite uspravno, čak trećina mokraće ostaje u bešici, kaže urolog.

„Ispravan način je da na WC šolju sednete kao kauboj, odnosno da se nagnete telom napred, laktove stavite na kolena, dok su stopala na podu ispružena“, objasnila je u videu koji je iznenadio mnoge žene.

„Neverovatno, tek u ovim godinama učim kako se pravilno prazni bešika“, napisala je jedna žena u komentarima ispod doktorkinog videa, a druga je napisala da „je do sada mislila da nešto s njom nije u redu, jer se, dok mokri, oduvek naginje napred“.

Jedna djevojka je napisala da je niska i da ne može da spusti cijelo stopalo na pod kada sedi na šolji, a doktorica je odgovorila da uzme neku nisku stolicu i podigne noge na nju, prenosi NajžnaAlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana