Namirnice koje biste trebali izbjegavati kako bi lakše izgubili kilograme i ostali zdraviji

GS
Namirnice koje biste trebali izbjegavati kako bi lakše izgubili kilograme i ostali zdraviji

Kada pokušavate izgubiti kilograme, potrebno je da uvedete zdrave navike. Samo takve navike dovešće vas do bržih i dugoročnih rezultata. Stoga je najbolje izbjegavati ovih pet vrsta namirnica.

Bezalkoholna pića i energetska pića Iako bezalkoholna pića i energetska pića mogu imati dobar okus, ona su do vrha puna šećera i ne sadrže nikakve hranjive tvari.

Osim toga, oni naglo podižu šećer u krvi, uzrokujući porast energije nakon čega slijedi pad. Kad šećer u krvi padne, to signalizira mozgu da mu treba više energije, pa se okrećete prema šećeru kako biste ga najbrže mogli pronaći.Također, tekućine ne signaliziraju mozgu da ste jeli tako da i dalje žudite za jednakom količinom hrane.

Peciva Peciva poput kolačića, kolača i krofni pune su šećera, soli, rafiniranih žitarica i zasićene masti koja začepljuje arterije. Svi ovi sastojci mogu izazvati upalu, što također znatno otežava mršavljenje i olakšava debljanje. Umjesto toga odaberite zdravu porciju svježeg voća.

BRZO, A NA ZDRAV NAČIN

Donosimo vam sedam navika koje vam mogu pomoći da izgubite i do pet kilograma Meso poput salama, kobasica i hrenovki Konzumacija priloga poput salame ili kobasice uz jaja nažalost ne čini nikakvu uslugu vašem organizmu. Ovo meso je puno zasićenih masti pa je bolje izbjegavati ga. Radije se odlučite za masnu ribu poput haringe ili lososa, koje imaju omega-3 masne kiseline, jer smanjuju upalu, a odličan su saveznik prilikom gubitka kilograma.

Pomfrit Pomfrit je prerađen, ne sadrži vlakna i izaziva prazninu u vašem tijelu nakon što ih progutate.

Osim toga, on se zagrijava na visokoj temperaturi u nestabilnim sjemenskim uljima koja postaju vrlo upalna, a zatim ih dodatno začinite velikom količinom soli. Alkohol Alkohol je visok u kalorijskom dijelu, ubrzava osjećaj gladi i čini vas opuštenijima o tome što jedete.

Ovo je posebno slučaj u bilo kojoj društvenoj situaciji kada su pića i hrana na dohvat ruke. Pored toga, vaše tijelo kasnije mora isključiti vaš metabolizam kako bi detoksificiralo alkohol.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana