Намирнице које бисте требали избјегавати како би лакше изгубили килограме и остали здравији

ГС
Намирнице које бисте требали избјегавати како би лакше изгубили килограме и остали здравији

Када покушавате изгубити килограме, потребно је да уведете здраве навике. Само такве навике довешће вас до бржих и дугорочних резултата. Стога је најбоље избјегавати ових пет врста намирница.

Безалкохолна пића и енергетска пића Иако безалкохолна пића и енергетска пића могу имати добар окус, она су до врха пуна шећера и не садрже никакве храњиве твари.

Осим тога, они нагло подижу шећер у крви, узрокујући пораст енергије након чега слиједи пад. Кад шећер у крви падне, то сигнализира мозгу да му треба више енергије, па се окрећете према шећеру како бисте га најбрже могли пронаћи.Такођер, текућине не сигнализирају мозгу да сте јели тако да и даље жудите за једнаком количином хране.

Пецива Пецива попут колачића, колача и крофни пуне су шећера, соли, рафинираних житарица и засићене масти која зачепљује артерије. Сви ови састојци могу изазвати упалу, што такођер знатно отежава мршављење и олакшава дебљање. Умјесто тога одаберите здраву порцију свјежег воћа.

БРЗО, А НА ЗДРАВ НАЧИН

Доносимо вам седам навика које вам могу помоћи да изгубите и до пет килограма Месо попут салама, кобасица и хреновки Конзумација прилога попут саламе или кобасице уз јаја нажалост не чини никакву услугу вашем организму. Ово месо је пуно засићених масти па је боље избјегавати га. Радије се одлучите за масну рибу попут харинге или лососа, које имају омега-3 масне киселине, јер смањују упалу, а одличан су савезник приликом губитка килограма.

Помфрит Помфрит је прерађен, не садржи влакна и изазива празнину у вашем тијелу након што их прогутате.

Осим тога, он се загријава на високој температури у нестабилним сјеменским уљима која постају врло упална, а затим их додатно зачините великом количином соли. Алкохол Алкохол је висок у калоријском дијелу, убрзава осјећај глади и чини вас опуштенијима о томе што једете.

Ово је посебно случај у било којој друштвеној ситуацији када су пића и храна на дохват руке. Поред тога, ваше тијело касније мора искључити ваш метаболизам како би детоксифицирало алкохол.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана